Taideyliopistojen ja laitosteattereiden yhteistyö on viime vuosina tiivistynyt. Uusimpana hankkeena on Voittamattomat, joka on kolmen pienoisnäytelmän kantaesityskokonaisuus. Se saa ensi-iltansa tammikuussa Jyväskylän kaupunginteatterin, Teatterikorkeakoulun ja Taideteollisen korkeakoulun yhteistyönä.
Voittamattomissa on mukana kolme uutta tekstiä, ohjaajat Teatterikorkeakoulusta sekä valojen, äänten ja skenografian tekijät Aalto-yliopistosta ja TeaKista. Ohjaavina opettajina toimivat Maarit Ruikka ja Mikko Viljanen. Teatterikorkeakoulusta kirjoittajina ja ohjaajina ovat Jussi Moila, Sini Pesonen, Sakari Hokkanen ja Juhana von Bagh.
Teatterikorkeakoulun ohjaajatyön professorin Maarit Ruikan mukaan yhteistyö Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa alkoi jo vuonna 2010 silloisen teatterijohtajan Reino Braggen aloitteesta.
Vastaavia tuotantoja on toteutettu esimerkiksi Lappeenrannan, Kajaanin, Seinäjoen ja Kotkan kaupunginteatterin sekä Suomen Kansallisteatterin kanssa. Taiteellisia ohjaaja- ja näyttelijäopinnäytetöitä koulun aikana teattereihin tekevät opiskelijat rakentavat näissä yhteistyöprojekteissa samalla yhteyksiä työelämään.
Kajaanin kaupunginteatteriin valmistuu niin ikään opiskelija Aino Kiven opinnäytetyö ensi vuonna. Lappeenrannan kaupunginteatteriin toteutettiin lokakuussa Teatterikorkeakoulussa ohjaajaksi opiskelevan Sakari Hokkasen ohjaama Hevoshullu.