Näyttelijä Lotta Kaihua kirjoittaa Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehdessä, millaista oli harjoitella Q-teatterin Jotain toista -esitystä ennen sen tämänkeväistä ensi-iltaa.

Vierastan näyttelijän työn mystifioimista. Minulle se on yksinkertaistettuna omien huomioidensa esille marssittamista ja kykyä asettua muiden asemaan. Arvostan näyttelijöitä, jotka ottavat vakavasti työnsä mutta eivät itseään”, Kaihua pohtii.

En ole koskaan ymmärtänyt pelon ilmapiiriin perustuvaa autoritääristä ohjaamista. Olen allerginen sille, että näyttelijän ’kärsimys’ tai ’venyminen äärirajoille’ nostetaan väärällä tavalla jalustalle. Hulluuteen ei tarvitse pyrkiä. Näyttelijän ei tarvitse voida huonosti ollakseen uskottava. Ohjaajan ei tarvitse herättää kauhua ollakseen uskottava.”

Lue Lotta Kaihuan kirjoitus Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehden 2/2015 Töissä nyt -palstalta.