Tampereen Työväen Teatterin toimitusjohtajana Kai Hintsanen on viime toukokuussa siirtynyt TTT:n hallituksen puheenjohtajaksi. Vuoden kestänyt kahden johtajan malli purettiin, ja teatterin koko toiminnasta vastaa nyt aiemmin taiteellisen johtajan nimikkeellä toiminut Maarit Pyökäri.

Kahden johtajan malli oli alunperinkin kokeilu”, sanoo Pyökäri.

Vuoden mittaisen kokeilun ja sen tuomien kokemusten jälkeen tehtiin teatterissa uudelleenjärjestelyjä: Teatterin palveluyhtiöt eriytettiin teatterin muusta toiminnasta. Nyt ravintolatoimintaa, kokouspalveluita, tilojen vuokrausta ja niiden kirjanpitoa hoitamaan etsitään uutta johtajaa. Väliaikaisesti niistä vastaa talouspäällikkö Jaana Ikonen.

Mikä kahden johtajan mallissa sitten ei toiminut?

Taustalla ovat ainakin säästösyyt. Nyt sama henkilö johtaa teatterin taiteellista toimintaa ja tekniikkaa sekä markkinointia, mikä minusta selkiyttää asioita. En itse hakeutunut koko talon johtajaksi, mutta tämä oli omistajan tahto”, kertoo Pyökäri.

Pyökärin sopimus on voimassa vuoteen 2018, eli viisivuotisesta sopimuksesta on neljä jäljellä.

Teatteri järjesti keväällä asiasta tiedotustilaisuuden toimittajille, mutta esimerkiksi Aamulehti ei ole uutisoinut asiaa.

Minna Tawast