PhD Ray Langenbach (s. 1948) on valittu esitystaiteen ja -teorian professoriksi  (professor of performance art and theory) johtamaan maisteriohjelmaa MA Degree Programme in Live Art and Performance Studies (LAPS) Teatterikorkeakouluun kaudelle 1.8.2013–31.7.2018.

Langenbachilla on pitkä kokemus taiteellisesta toiminnasta, tutkimuksesta ja opettamisesta. Hän on viimeksi toiminut professorina Faculty of Creative Industriesissa Universiti Tunku Abdul Rahmanissa Kuala Lumpurissa. Sitä ennen hän on toiminut muun muassa Kuvataideakatemian tohtorikoulutusohjelman professorina 2007–2009, Teatterikorkeakoulun esittävien taiteiden tutkimuskeskuksen osa-aikaisena professorina 2007–2009 sekä apulaisprofessorina ja laitosjohtajan Department of Performance + Mediassa Sunway University Collegessa Malesiassa 2006–2010.

Langenbach on toinen projektijohtajista Kuvataideakatemian ja TeaKin tutkimushankkeessa Shifting Dialogues: Asian Performance and Visual Arts 2011–2014. Hän on aktiivinen kirjoittaja ja julkaissut useita artikkeleita ja esseitä esitystaiteen alalta. Langenbach on väitellyt tohtoriksi vuonna 2004 taidehistorian, kulttuurintutkimuksen ja esitystaiteen alalta University of Western Sydneystä aiheenaan Performing the Singapore State: 1988–1995.

Langenbachin laaja taiteellinen toiminta 1980-luvulta tähän päivään käsittää niin esityksiä, videotaidetta, installaatioita, maalauksia kuin kineettistä taidetta.