Arviot

Yleisö palasi Täydenkuun Tansseille

Dácil Gonzáles tanssi La Desnudetz -duetossa vangitsi katsojan.

Pyhäjärven heinäkuisten Täydenkuun Tanssien taiteellinen johtaja Alpo Aaltokoski oli festivaalin ohjaksissa kolmatta kertaa. Hänet pyydettiin hommiin, kun Kirsi Törmi jätti pestin kesken kauden vedoten liian pieniin resursseihin ja yhteistyövaikeuksiin paikallisten kanssa. Aaltokoskella ei viimemainittuja vaikeuksia ole. Hän tuntee synnyinpaikkansa tavat, resurssit ja ihmiset.
Se kaikki tulee tarpeeseen, sillä [...]

Ei kommentteja

Saarisen ja Pohjosen Breath: Syvän virran äärellä

Tero Saarisen ja Kimmo Pohjosen huhtikuussa Kanadassa kantaesitetty duetto Breath on kahden taiteilijan ja taiteenlajin kohtaaminen, taistelu, dialogi ja yhteislaulu. Se tuottaa yhdessä Tuomas Norvion mielikuvitusta ruokkivien äänien, Mikki Kuntun voimakkaiden valoviiltojen sekä Teemu Muurimäen merkityksiä rakentavien pukujen kanssa aistien synestesiaa: musiikin tuntua, liikkeen ja valon sointia, visioiden ja tilan rytmiä.
Breath puhuu yleisesti ottaen samoista [...]

Ei kommentteja

ARVIO: Jääkuvia – totuuden henki johdatti teatteriin

Kristian Smedsin Suomen Kansallisteatteriin ohjaama Jääkuvia on näyttelijäntaiteen juhlaa.

Ei kommentteja

ARVIO: Vuoden perhe – Kulissit kaatuvat

Teatteri Takomossa kantaesitetty Vuoden perhe on Teatterikorkeakoulusta valmistuvien ohjaaja Riikka Oksasen, dramaturgi Aino Pennasen sekä näyttelijä Miiko Toiviaisen taiteellinen opinnäyte.

Ei kommentteja

Compania Kaari&Roni Martin: Anna Karenina – kohti tuhoa

Katsojat istutetaan Cirkon Maneesisalia kiertävään pitkään pöytään heti sisään tultaessa. Koreografi Kaari Martin sekä esiintyjät johdattelevat ihmiset paikoilleen ja Jorma Uotinen toivottaa isännän elkein tervetulleeksi juhliin. Me olemme siis mukana tässä; tämä koskee meitäkin.
Leo Tolstoin syvällinen yhteiskunta-analyysi ja rakkausromaani Anna Karenina on niin tuttu, että odotukset Compania Kaari &Roni Martinin Anna Karenina -esityksen suhteen ovat [...]

Ei kommentteja