Artikkelit

OIKAISU lehteen 6-7/19: Mikä oli toisin Kelan puuhissa?

Reijo Kelan haasttatelussa mainittu hidas nouseminen lattialta (s. 31) kesti kuusi tuntia, ei kuusi minuuttia. Cityman-teoksessa Kela esiintyi seitsemän päivää yhteen menoon, ei kuusi tuntia per päivä. Toimittaja pahoittelee, taiteilija ei ole huolissaan!

Ei kommentteja

Potretissa Heikki Kinnunen, koomikko ja traagikko jumalan armosta

Valtakunnan salaviisas koomikko, arvostettu näyttelijä ja periänkyrä mielensäpahoittaja Heikki Kinnunen on nähty viime vuosina teatterinäyttämöllä Marja-Terttuna. Hänen ilmaisunsa ei ole sidoksissa sukupuoleen, sillä maailmassa ei ole laitoja.

Ei kommentteja

Ropsautin, perkele, siihen asentoon!

Reijo Kela ei ole armahtanut itseään teoksia tehdessään, vaan on halunnut katsoa, mihin pystyy. Tänä vuonna Suomussalmella oli erityisen haastava paikka. Taiteilija lämmitti esityskuntoon yli kolmekymmentä vuotta vanhan teoksensa.

Ei kommentteja

Esitetty identiteetti – fiktiivinen matka todellisuuteen

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla esitettiin tänä vuonna useita identiteettiä käsitteleviä elokuvia. Teatteritieteen maisterin­tutkintoaan valmisteleva Sanni Martiskainen ja teatteritieteen maisteri Maura Minerva katsoivat niistä kolme, elokuvat X&Y, Nina Wu ja Synonyms, ja pohtivat erityisesti dokumentaarisuuden keinoin käsiteltyä identiteettiä.

Ei kommentteja

Tehkää jotain Aleksanterin teatterille!

Kysyimme neljältä taiteilijalta - Alpo Aaltokoski, Marco Bjurström, Essi Luttinen ja Erik Söderblom - , mitä he visioisivat Aleksanterin teatteriin diktaattorin valtuuksin, ilman että raha ja muut realiteetit olisivat esteenä.

Ei kommentteja