Artikkelit

Suomi-projekti Lounais-Suomessa

Esittävän taiteen toimijat vastaavat tiukkojen aikojen haasteisiin erilaisin linjauksin. Instituutioista Turku panostaa klassikoihin ja yhteistyöhön, Porissa halutaan miellyttää yleisöä ja Raumalla uskotaan paikallisuuteen. Tanssi- ja teatteriryhmät ovat löytäneet alueelta omat tonttinsa.

Ei kommentteja

Pohjolan tanssiakat

Satu Tuomisto ja Pirjo Yli-Maunula ovat pohjoisen vahvoja vaikuttajanaisia. Oulusta on heidän aikanaan taottu omatoiminen ja omaleimainen tanssikaupunki.

Ei kommentteja

Uutta humanismia hakemassa

Humanistisen ajattelun ja siihen liittyvän poliittisuuden päivittäminen nykyaikaan on haaste, johon älymystö ja esitysten tekijät hakevat vastauksia eri puolilla maailmaa. Tukholmassa puhuivat muun muassa William Forsythe ja Kendall Thomas.

Ei kommentteja

Irti vapauden harhoista

Helsinki Dance Companyn taiteellinen johtaja Jyrki Karttunen mietiskelee taiteilijan vapautta, asemoi itseään hallinnollisten päätöstentekijän rooliin ja on hiukan varpaillaan.

Ei kommentteja

Dramatisoinnin taide

Onko dramatisoiminen oikeaa taidetta? Onko se näytelmän tekemistä vai oikeastaan sen ohjaamista? Dramaturgi Maria Kilpi purkaa kysymyksiä eri materiaalien näyttämösovituksista, joita nyt tehdään ympäri maata.

Ei kommentteja