Artikkelit

Krista Kosonen, tulisielu

Krista Kosonen pitää itseään epäsuomalaisena: hänellä on kiivas temperamentti, ja näyttelijän ammatillinen itsetunto vain vahvistuu, kun sitä koetellaan. Hän innostuu väittelyistä, lahjakkaista työkavereista, kovasta työnteosta sekä kielestä.

Ei kommentteja

Pietari. Nyt.

Mikä on pietarilaisen nykykulttuurin Zeitgeist, ajan henki?
Onko kaupungissa yhä virallista taidetta vai puhaltavatko siellä neuvostojärjestelmän jälkeiset uudet tuulet? Nojaako teatterimaailma klassikoihin vai kirjoitetaanko uutta? Löytyykö jostain pietarilaista undergroundia vai onko päivän sana glamour?
Kuuden taidelehden toimittajat tunnustivat häpeällisen vähäisen naapurituntemuksensa.
Helsingistä Pietariin on matkaa reilut 450 kilometriä ja asukkaita siellä on 4,7 miljoonaa. Lähdimme matkaan toukokuussa 2010.
Dobro pozhalovat!

Ei kommentteja

Se on rumaa!

”Monille venäläisohjaajille on iso ongelma, kun näytelmäkirjailija on elossa”, sanoo dramaatikko Juri Klavdiev.

Ei kommentteja

Suora lähetys Helvetistä

Kun taksikuski kurvaa yhä kauemmas kaupungin teollisuusalueen reunamille, epäusko iskee niin kyyditsijälle kuin kyytiläisellekin: ei täällä mitään teatteria ole. Mutta, a vot, pieni ryhmä nuoria seisoskelee etäällä rähjäisen tornitalon pihalla, siis sinne.

Ei kommentteja

Venäläiset aakkoset

Kulttuuritehdas Korjaamon johtaja Raoul Grünstein tutustui pietarilaiseen teatteriin Mariinskin baleteissa farmurinsa käsipuolessa. Siitä lähtien hän on seurannut venäläisen teatterin ikiklassikoita ja uuden aallon muutoksen ryöppyjä.

Ei kommentteja

Nuoret ylös Pietarin suosta

”Pietarin teatterimaailmassa ei ole viimeisen kymmenen vuoden aikana tapahtunut juuri mitään. Mutta nyt tapahtuu”, lupaa ON.Teatr-projektin johtaja, teatterintutkija Milena Avimskaja.

Ei kommentteja

Kohti uutta tietoisuutta

Pietarilaisen taiteen ja teatterin avantgarde elää taantumaa, mutta odottaa heräämässä olevia alkuja, sanoo ohjaaja Andri Mogutši, joka lukeutuu kaupungin tunnustetuimpiin esittävän taiteen uudistajiin ja tekijöihin.

Ei kommentteja

Salaisuuksia ja surrealismia

Bojan Baricin mielestä jokaisen sukupolven on vastattava vapautensa haasteeseen.

Ei kommentteja

Artikkelit 6/2010

Kaikki artikkelit Teatteri-lehdessä 6/2010.

Ei kommentteja