Artikkelit

Osaako teatteri sanoa ei?

“Suomalaisessa teatterissa ajattelu on kirosana. Kun meillä järkytetään, se tehdään vulgääristi.”
Outi Nyytäjä kertoo Timo Torikan haastattelussa elämästään Ranskassa ja Suomessa.

Ei kommentteja

Räppääjä, Piaf ja tango

Musiikkia teatterissa vai musiikkiteatteria.
Katsaus kevään musiikkiteatteriin.

Ei kommentteja

Kristus ja mörkö

“Voin kuvitella reaktiota, jos CP-vammainen nuori taiteilija Kalervo Palsaa mukaillen änkyttäisi, että lempipuuhiani runkkaamisen ja taiteen tekemisen lisäksi on kuseminen sillalta”, Jenni Juulia Wallinheimo kertoo.

Ei kommentteja

Obaman aika

“Barack Obaman virkaanastujaisjuhla oli kuin herätyskokous: ihmiset kävelivät vesiselvinä, savutta ja aakkosjärjestyksessä paikalle ja sieltä pois. Ei sukelluksia suihkulähteisiin, ei autonikkunoista vilkkuvia pakaroita eikä pullonsuusta juontia. Itse hörppiskelin vodkaa (ovelasti vesipullost) jääkiekkokulta-tyyppisen karnevaalin toivossa. Taisin olla ainoa.” Chicagossa asuva Tuomas Nevanlinna kirjoittaa amerikkalaisesta kulttuuri-ilmapiiristä, jossa tv-koomikot pelkäävät kulta-aikojensa olevan Obaman myötä ohi.

Ei kommentteja

Artikkelit 4/2009

Kaikki artikkelit lehdessä 4/2009

Ei kommentteja

Tekijän kuolema

Luovan työn tekijöiltä halutaan viedä heidän luova kykynsä, taitonsa luoda teoksia. Tähän tähtää sekä valmistelussa oleva uusi tekijänoikeuslaki että suurten mediamogulien avustajiaan koskevat toimet.
Uusi tekijänoikeuslaki siirtäisi taloudelliset oikeudet työnantajalle elleivät työntekijä ja työnantaja muuta sovi. Laki koskisi kaikkia luovan alan työntekijöitä toimittajista kirjailijoihin, muusikoihin, elokuvaohjaajiin ja visuaalisen alan ammattilaisiin, jotka ovat vakituisessa työsuhteessa.
Uuden tekijänlain tullessa [...]

Ei kommentteja