Artikkelit

Kissanainen ja konkari

Neljäkymmentä vuotta teatterityötä merkitsee monta yltiöpäistä astumista suomalaisen nykyteatterin pyörteisiin, vasta- ja myötävirtaan. Ohjaaja Raila Leppäkosken mielestä jokainen sukupolvi roikkuu oman aikansa naruissa. Itse hän on nykyisin allerginen kaikenlaisille totaalitaarisille katsomuksille.

2 kommenttia

Kuka saa rooleja – ja miksi?

”Aloittaessani uraani opin perusasian: jos elokuvaan ei löydy juuri oikeaa päähenkilöä, elokuvaa on turha tehdä”, sanoo ohjaaja Klaus Härö.

Missä määrin elokuva- ja teatteriroolien miehitykseen liittyy intuitiota, kaverikauppaa, ammattitaitoa ja laskutoimituksia? Rooleista ja kilpailusta keskustelemassa myös Leea Klemola, Olli Ikonen, Hannu Lauri, Jussi Sorjanen ja Juho Milonoff.

Ei kommentteja

Elämän kokoisia kysymyksiä

Kuvataide oli oleellinen osa Bravo!-lastenteatterifestivaalilla vierailleessa ranskalaisesityksessä iVin elämää.
Tapahtuman ohjelmistoa yhdisti liikkuminen taiteen rajapinoilla ja mielenkiinto elämän suuriin kysymyksiin.
Leimalliseksi tämänvuotisella Oulun lasten ja nuorten teatteripäivillä puolestaan nousi voimakas ja kantaaottava nuorenteatteriohjelmisto.

Ei kommentteja

Aallon armoilla

Alvar Aallon teatteriarkkitehtuuri puhuttaa nyt tilojen käyttäjiä. Monet lavastajat kokevat ne erittäin hankaliksi tämän päivän teatterin tarpeisiin sekä teknisesti että esteettisesti.

Skenografit Kimmo Takala, Sampo Pyhälä ja Pekka Korpiniitty keskustelevat esteettisistä, teknisistä ja rakennussuojeluun liittyvistä ongelmista, joita Jyväskylän, Seinäjoen ja Rovaniemen teattereissa tulee vastaan.

Ei kommentteja

Artikkelit 3/2010

Kaikki artikkelit Teatteri-lehdessä 3/2010.

Ei kommentteja