Mikä sykähdytti ammattikatsojia viime vuonna? Mikä hämmensi tai harmitti? Seitsemän kriitikkoa pisti pakettiin vuoden esitystarjonnan hitit ja hudit. Tässä muutama maistiainen:

Matti Tuomela kirjoittaa muun muassa: ”Viirus-teatteri: Pelikanen. Juho Mantere ohjasi August Strindbergin ehkä synkimmästä kamarinäytelmästä visuaalisesti verrattoman esityksen, jossa traagisuus ja huumori olivat täydellisesti tasapainossa. Ei helppo homma niin äärimmäisen tekstin kohdalla.”

Jaana Semeri puolestaan mainitsee Sini Pesosen ohjauksen Salla Viikan tekstistä Jane!Jane!Jane!  ”Se on paljon lähtökohtaa, Jane Fondan fanittamista, suurempi esitys. Kuuluisan naistähden uudelleentulkinta ei ole totista valkopesua eikä nyyhkivää ihailua vaan irrottelevan ironinen katsaus fanittamisen ytimeen.”

Emma Vainio nostaa esiin Agit-Cirkin & Makeshift Companyn Ghost Townin: ”Tyylikäs, elokuvallinen kokonaisuus, joka onnistuu synkästä maailmanlopun tematiikastaan huolimatta hykerryttämään.”

Mukana myös kriitikot Eeva Kauppinen, Raisa Rauhamaa, Sara Nyberg ja Eeli Vilhunen.

Löydä kaikkien parhaat ja mahdolliset pettymykset Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehden numerosta 1/2023.