Suomalaiset yliopistot ovat linjanneet yhdessä, että yliopistojen valintakokeet järjestetään alkuperäisen aikataulun mukaisesti kevään 2020 aikana.

Kaikissa niissä valintakokeissa, joissa edellytetään fyysistä läsnäoloa, kiinnitetään erityistä huomiota valintakokeisiin osallistuvien ja kokeita järjestävän henkilöstön terveyden turvaamiseen.

Teatterikorkeakoulun suomenkielisen näyttelijäntaiteen koulutusohjelman (kandidaatti + maisteri) valintakokeesta vastaava professori Kristian Smeds kertoo, että tahtotila kokeiden järjestämiseen on vahva, mutta mitään varmaa hän ei voi tässä vaiheessa sanoa.

”Asia on käsittelyn alla. Pyrimme järjestämään pääsykokeiden 2-4 vaiheet oikea-aikaisesti 11. – 25. toukokuuta 2020.”

Näyttelijäntaiteen koulutusohjelman ensimmäinen, kirjallinen vaihe on ollut jo tammikuussa, samoin kuin tanssijantaiteen koulutusohjelman.

Tanssitaiteen laitoksen tanssijantaiteen valintakokeen johtaja, yliopistonlehtori Soile Lahdenperä kertoo, että tanssijantaiteen valintakokeet järjestetään kokonaan etänä. Valintakokeen 2-4 vaiheeseen 11. – 22. toukokuuta on kutsuttu 74 hakijaa. Sisäänottokiintiö on 16 opiskelijaa.

”Meillä on onneksi jo viime vuosina ollut ennakkotehtävä. Sen perusteella olemme tällä kertaa tehneet aiempaa isomman karsinnan tietäen, että emme voi kutsua hakijoita salitilanteeseen. Toisen vaiheen tehtävät on lähetetty hakijoille, ja odotamme heiltä viikolla 19 videotallenteita niiden suorittamisesta. Kolmannessa vaiheessa hakijat tekevät sekä ennakolta taltioitavan osuuden että etäyhteydessä tehtävän osuuden ja kirjallisen tehtävän. Neljännessä vaiheessa haastattelemme mukana olevat hakijat. Jokaisen osuuden jälkeen raati tekee välikarsinnan”, kuvaa Lahdenperä valintakoeprosessia.

Sekä näyttelijäntaiteen että tanssitaiteen koulutusohjelman pääsykokeiden tulokset lähetetään valituille sähköpostilla 3. kesäkuuuta.

Minna Tawast
What do you want to do ?

New mail