Tekemään pääsee, kun vaan menee

Privaatisti ohjaaja, esitystaiteilija Niina Hosiasluoma

Väline on viesti

Äänessä Minna Tawast

Vankilateatteri – terapeuttista taidetta?

Englannin ja Skotlannin vankilateatteri eroaa suomalaisesta. Se on itsestäänselvä osa taidetta, mutta päämääränä ei ole julkisen keskustelun herättäminen. Näyttelijä Jussi Lehtonen tutustui brittiryhmiin.
Jussi Lehtonen

Paskaa Kansiksessa

Laura Gustafssonin kolumni

Uteliaasti yli rajojen

Porjoisen tanssin kansainvälinen mahtinainen hurmaantuu toisten työstä ja pitää yhdessä luomisesta. Taiteilijaprofessori Pirjo Yli-Maunulan takana on 35 vuotta ammattilaisena, mutta tanssi jatkuu – myös keho- ja ikärasismia vastaan.
Eeva Kauppinen

Ikkunoita nykytaiteen eturintamaan

Zodiak-Uuden tanssin keskuksen merkittävä määrittäjä on aika. Lähes kolme vuosikymmentä toimineen keskuksen ohjelmisto muodostuu näytäntöperiodeista.
Outi Lahtinen

Nyt kelpaa Akse Pettersson

Ohjaajalle aiheet ovat vain keppihevosia. Viimeksi ratsastettiin lännenhevosella How the West Was Won -esityksessä.
Matti Tuomela

Hulluuteen ei tarvitse pyrkiä

Näyttelijä Lotta Kaihua harjoittelee Milja Sarkolan ohjauksessa ja pohtii, mikä on seksikästä. Hän pitää hetkistä, jolloin näytteleminen hahmottuu kehossa liikkeenä, ja kokee, että vanheneminen tekee hyvää.

Jeremy Wade ja voimistuva pyörrytys

Teatteri kuolee, arvot kuolevat, samoin järki ja tunteet. Ihminenkin kuolee. Amerikkalais-saksalainen ohjaaja ja koreografi haluaa herättää meidät nykyhetkeen.
Niko Hallikainen

Sirkustaiteilijan kaksi unelmaa

Kunnianhimoisen näyttelijän fyysisesti haastava esiintyminen peruuntui yksityiselämän ratkaisun vuoksi. “Jos on pakko valita, työ jää toiseksi”, Cecilia Paul sanoo.
Nina Jääskeläinen