Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali järjestetään ensi vuonna 19.–24.1.2015, ja teoshaku jo 34. kerran järjestettävälle tapahtumalle on nyt käynnissä. Kyseessä on Suomen vanhin ja yksi Euroopan suurimmista festivaaleista nuorelle yleisölle.  Luvassa on noin 100 lapsille ja nuorille suunnattua näytöstä ja tapahtumaa. Festivaalin vastuullinen pääjärjestäjä on Oulun kaupunginteatteri ja sen taiteellisena johtajana toimii Kari-Pekka Toivonen.

Ohjelmistossa nähdään vuosittain perinteisen teatterin lisäksi muun muassa tanssi- ja nukketeatteria, musikaaleja sekä sirkusta. Tervetulleita ovat niin perinteisellä näyttämöllä kuin kokeellisemmissakin tiloissa toimivat esitykset. Teos voi olla suunnattu joko koko perheelle tai määrätylle ikä- tai kohderyhmälle. Esitysten mielenkiintoisuus, monipuolisuus ja korkea taso ovat avainasemassa valintoja tehtäessä. Festivaalin järjestäjät pidättävät oikeuden valita festivaalille teoksia myös haun ulkopuolelta.

Festivaalille valitut teokset saavat 2-4 esityskertaa tapahtuman aikana. Festivaali maksaa esityksen siirtokustannukset, matkat, majoituksen sekä pienen esiintymiskorvauksen. Palkkoja, päivärahoja tai tuotantokustannuksia festivaali ei maksa.

Hakuaika festivaalille päättyy 23.5.2014. Hakemuksen tulee sisältää teostiedot, vierailun kustannusarvio, dvd/sähköinen latauslinkki, tekniset tiedot ja lavakartta. Hakemuksen voi lähettää joko sähköpostilla osoitteeseenelina.terho@ouka.fi tai postitse: Elina Terho, Oulun kaupunginteatteri, PL 5, 90015 Oulun kaupunki.