Vain verkossa

Vuoden teatteri on Zodiak

Thalia-juhlassa 9.4.2018  jaettiin 13 eri teatterialan palkintoa. Niiden jakajina on 10 teatterijärjestöä. Vuoden Teatteriteko -palkinto myönnettiin Outi Alanko-Kahiluodolle, Sanna Lauslahdelle ja Silvia Modigille. Kansanedustajat palkittiin asiantuntevasta taiteen puolesta puhumisesta ja aloitteista taiteilijoiden toimintaolosuhteiden parantamiseksi.
Vuoden teatteriksi valittiin Zodiak – Uuden tanssin keskus. Se saa tunnustusta vahvasta taiteilijapolitiikastaan. Zodiak tukee tekijöitä ammatillisessa kehittymisessä ja tarjoaa mahdollisuuksia verkostoitumiseen [...]

Ei kommentteja

Taru Sormusten herrasta: Fantasiaa täysillä kierroksilla

Turun kaupunginteatterin Taru sormusten herrasta rakentuu skenografian, pyrotekniikan, efektien, savukoneiden ja kaikenlaisen visuaalisuuden katkeamattomana riemujuhlana. Remontoidun suuren näyttämön huikeat tekniset mahdollisuudet tulevat alusta loppuun täysimääräiseen käyttöön.
Kun kaikkeen tähän yhdistyy poikkeuksellisen puhutteleva tarina, voi perustellusti puhua teatteritapauksesta. Fantasiakirjallisuuden ohittamaton klassikko täyttää näyttämön tavalla, joka pysäyttää, lumoaa ja jättää toinen toistaan vangitsevampia jälkikuvia.
Mikko Koukin ohjaus ei kasva [...]

Ei kommentteja

Ote-teoksessa peili on julma

Hyvin treenattu ja komea nuori mies raapii ja hinkkaa ihoaan, kiemurtelee, sätkii ja liikkuu ahdistuneesti mustalla näyttämöllä karkailevasta valokiilasta toiseen. Hän tekee sitä kauan, niin kauan, että alan miettiä, olisiko liikemateriaalissa variaation paikka, mutta sitten hän pysähtyy ja alkaa huohottaen kertoa tarinaansa.
Olen törmännyt siihen jo parissa aikakauslehdessä ja Hesarissa, joten yllätys sen punainen lanka ei [...]

Ei kommentteja