Artikkelit

Puolassa liikutaan rivien välissä

Teatterin näyttelijät perustavat maanalaisen toimintaryhmän vastustaakseen johtajavalintaa. Naisten helvetti on teksti liki sadan vuoden takaa ja tapahtuu tässä ja nyt. Solidaarisuus-liikkeen 1980-luvulla laatimista yhteiskunnallista ohjelmista haetaan vaihtoehtoa nykyiselle politiikalle.

Esitykset Puolan teattereissa huutavat hiljaa, että silmiä ei saa ummistaa eikä vaieta pidä. Sen saattoi havaita myös maaliskuisessa Varsovassa Biennale Warszawan järjestämässä keskustelutilaisuudessa. Teatterilaisten perustama Biennale Warszawa [...]

Ei kommentteja

Taiteen eikä urheilun tähden

Toukokuussa Aleksanterin teatterissa ryhmineen vierailevalle prima ballerina Nina Ananiashvilille baletti ei ole sitä, että nostetaan jalka taivaaseen. Se on tyyliä ja ilmaisua, ei temppuja tai pelkkää tekniikkaa.

Ei kommentteja

Ohjaajan on oltava herkkä haastaja

Ruusu Haarlan mielestä on vaikeaa tehdä hyviä ohjauksia niin, ettei ketään satu. Näyttelijää on kuitenkin kunnioitettava, eivätkä pyhät hirviöt saa Haarlalta armoa.

Ei kommentteja

Millä eväillä maailmalle?

Kuinka teatteri- ja tanssikoulutus valmistelee ammattilaiset tulevaisuuden työympäristöön? Miten nyt korkeakoulusta alalle astuvat haluavat muuttaa kenttää – vai haluavatko ollenkaan?

Ei kommentteja

Mobiili työmyyrä Harri Kuorelahti

Vuoden teatteri Zodiakin taiteellinen johtaja Harri Kuorelahti on valmis viettämään yönsä taiteilijan apuna, jos teoksen valmistuminen sitä vaatii.

Ei kommentteja