Artikkelit

Liikkeellä marraskuussa: Vereviä muodonmuutoksia

Koreografi-tanssija Jefta van Dintherin briljantti teos Dark Field Analysis alkaa kysymyksellä ”Mitä ajattelet?” Tavanomainen puheenaihe kuljettaa kohti muuntuvia tajunnantiloja ja fyysisiä muodonmuutoksia. Teosnimi viittaa vaihtoehtoisessa lääketieteessä tehtävään verianalyysiin. Veri on vertauskuva oman itsen analysoinnille mutta myös sen ylitse näkemiselle, prosessille, jossa minä asettuu suhteessa toiseen ja antautuu toiseksi tulemiseen. Dialogissa pallotellaan veren kulttuurisilla merkityksillä. Siniverisyyteen, […]

Ei kommentteja

Birgitta Ulfsson – näyttelijä löysi äänensä

Sain ilon toimia kolmesti Birgitta Ulfssonin (1928-2017) ja pianisti Lowe Pettersonin isäntänä keskellä suomenkielistä Pohjanmaata. ”Muista sitten, että katsojille on kerrottava etukäteen, että kaikki laulut ja runot ovat ruotsiksi, Birgitta vannotti.” Ei hätää, salit Kaustisella ja Seinäjoella täyttyivät joka kerta. Kiitin vieraita heidän viimeisimmästä kabareelevystään, levyhyllyni aarteesta Levda teatervisor (2004, Footprint Records), joka tehtiin Ruotsissa. […]

Ei kommentteja

Huippukäsikirjoittajat jakavat oppimaansa

Kolme kansainvälisesti palkittua tekijää kertoo, miten tehdään hyvä tv-sarja. Käsikirjoittajat ovat nykyisin luojia.

Ei kommentteja

Baletin laimea kausi

Kenneth Greven kymmenvuotinen kausi Kansallisbaletin johdossa ei saa kriitikoilta kiitosta, vaikka osa teoksista toi paljon yleisöä.

Ei kommentteja

Tehtävä pohjoisessa

“Tämä on pohjoisen itsetietoinen ääni kohti etelän teatteritodellisuuksia. Olkoon se huuto räätälöidyn alueellisen rahoituspolitiikan puolesta”, kirjoittaa Pohjois-Suomen teattereissa kiertänyt Hanna Helavuori.

Ei kommentteja

Potretissa näyttelijä Minna Suuronen

Iltalypsy, Arvon veli, Klikkaa mua – Minna Suuronen on ohjaajien luottonäyttelijä teatterissa ja tv:ssä. Rautainen ammattitaito ja terve itsetuntemus tuottavat hyvää työnjälkeä.

Ei kommentteja