Teatteri & Tanssi & Sirkus

Lehti 6-7 on ilmestynyt – anna meille palautetta lehdestä klikkaamalla TÄSTÄ!

Koko maan esityskalenteri

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti tarjoaa nyt ainoana Suomessa koko maan esityskalenterin ensi-iltoineen.

Oletko menossa Itä-Suomeen, Pohjanmaalle tai vaikkapa pääkaupunkiseudulle? Katso mitä sillä alueella tarjotaan.

Esityskalenterissa teatterin, tanssin, sirkuksen ja oopperan toimijat ilmoittavat esityksistään. Kalenteri päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa, aina lehden uuden numeron ilmestyttyä.

Ilmoitukset esityskalenteriin riitta.mattila@teatteritanssi.fi. Painetussa lehdessä hinta 2,5 €/palstamillimetri + alv.

Artikkelit

Potretissa Kari Ketonen

Koomisia tv-rooleja kerännyt Kari Ketonen palasi näyttävästi teatterilavalle Kansallisteatterin Sumussa.

Ei kommentteja

Artikkelit

Risteyskohta: Jouko Turkka

Kuva Pekka Nieminen Arvostettu ja suuria intohimoja herättänyt Jouko Turkka (1942–2016) jakoi koko uransa ajan yleisönsä keskenään kiisteleviksi osapuoliksi oli kyse sitten lehtien lukijoista tai teatteria ja televisiota seuraavista katsojista. Maria Silden postuumissa henkilökuvassa tutkija Pentti Paavolainen paljastaa omat valintansa Turkan merkttävimmiksi ohjaustöiksi: ”Mainitsemani teokset syntyivät 1970-luvulla, jolloin teatteriesitykset ympäri maan ikään kuin ’keskustelivat keskenään’. […]

1 kommentti

Artikkelit

Uutta kipinää ulkomailta

Nuorelle yleisölle suunnattua teatteria kannattaa käydä katsomassa maailmalla.

Ei kommentteja

Artikkelit

Kun postmodernismi iski tanssiin

1980-luvun jäljet näkyvät edelleen suomalaisessa nykytanssissa.

Ei kommentteja

Artikkelit

Essee: Uusmaterialismi on uusi musta

Uusmaterialismissa ei-inhimilliset ja ei-vitaalit toimijat aseteaan tasa-arvoiseen asemaan ihmisen kanssa. Ekokriittisiä toimintamalleja testataan nyt esityksissä. Taideyliopiston taiteellisen tutkimuksen professori Annette Arlanderin johtama työryhmä sai Suomen Akatemialta nelivuotisen rahoituksen hankkeeseen, jonka otsikko on ”Miten tehdä asioita esityksellä?”. Taideyliopiston uutisessa Arlander kertoo, että hankkeen tarkoituksena on muun muassa päivittää performatiivisuuden teoriaa suhteessa uusmaterialistiseen teoriaan. Etenkin kuvataiteen puolella […]

Ei kommentteja

Arviot

Sumuinen rakkaustarina

Kansallisbaletin uusi versio Romeosta ja Juliasta on valmistunut muutamassa viikossa, ja se valitettavasti näkyy – ei kuitenkaan tanssijoiden työskentelyssä: ainakin näkemäni miehitys on sisäistänyt koreografian ja sen tunnelatauksen hyvin.

Ei kommentteja

Arviot

Sädehtivä Michaela

Etukäteen mietin, ovatko Lancômen tyyliin tehdyt upeat mainoskuvat vain kulutuskulttuurin parodiaa samoin kuin neljä erilaista nimikkoparfyymiä (suosikkini oli Queen of Light), joita sai myös kokeilla ja ostaa ennen esitystä.

Ei kommentteja