Teatteri & Tanssi & Sirkus

Lehti 6-7 on ilmestynyt – anna meille palautetta lehdestä klikkaamalla TÄSTÄ!

Koko maan esityskalenteri

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti tarjoaa nyt ainoana Suomessa koko maan esityskalenterin ensi-iltoineen.

Oletko menossa Itä-Suomeen, Pohjanmaalle tai vaikkapa pääkaupunkiseudulle? Katso mitä sillä alueella tarjotaan.

Esityskalenterissa teatterin, tanssin, sirkuksen ja oopperan toimijat ilmoittavat esityksistään. Kalenteri päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa, aina lehden uuden numeron ilmestyttyä.

Ilmoitukset esityskalenteriin riitta.mattila@teatteritanssi.fi. Painetussa lehdessä hinta 2,5 €/palstamillimetri + alv.

Artikkelit

Katri Soinin tanssi jättää jäljen

On aika juhlia, sillä tanssija Katri Soini täyttää syyskuussa 50 vuotta. Hän on nykytanssin ikinuori voimanpesä, joka on tunnettu räjähtävästä nopeudesta ja liikkeen virtuositeetista.

Ei kommentteja

Artikkelit

Mitä kuuluu sirkuskoulutus?

Suomalainen sirkus kiinnostaa kansainvälistä yleisöä, mutta akateemista sirkustaiteilijakoulutusta meillä ei ole tarjolla. Monissa Euroopan maissa tilanne on toinen. Tapahtuuko suomalaiselta sirkuskentältä taitovuotoa ulkomaille?

1 kommentti

Artikkelit

Saana Lavaste ja mahdolliset maailmat

Syksyllä ohjaajantyön professorina aloittanut Saana Lavaste uskoo, että alan opetuksessa on sokeita pisteitä. Hän näkee nykyisessä murroskaudessa mahdollisuuksia.

Ei kommentteja

Artikkelit

Elämän kairaaja

Näyttelijä Johannes Holopaiselle rooli on työkalu, jonka läpi oma sisäinen maailma kiteytyy teoiksi ja olemiseksi. Rooliin porautuminen alkaa samastumiskohdan etsimisellä.

Ei kommentteja

Artikkelit

Taiteen vankina Niko Hallikainen

Toimittaja Niko Hallikainen suljettiin vuorokaudeksi Taidevankilaan. Vanki palasi lyhyessä ajassa kaidalle polulle ja alkoi pohtia syyllisyyden ja vapauden kysymyksiä.

Ei kommentteja

Arviot

Arviot 5/2015

Lue kaikki arviot Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehdestä 5/2015.

Ei kommentteja

Arviot

Stage: Moraalikorjaamon hyvät ja pahat

Stage-festivaali oli elokuussa maailman korjaamo, jossa tutkittiin moraalin ja yhteiskunnan tilaa. Moskovalaisen Teatr.Docin ja göteborgilaisen Backa Teaternin esitykset perättäisinä päivinä tekivät ilmeiseksi perustavan eron. Idässä konflikti on suora, länsi analysoi.

Ei kommentteja

Arviot

Ylioppilasteatterin kiihdyttävää kitkaa

Ylioppilasteatterin kesäesitys Helsingin Mustikkamaalla oli tänä vuonna Sirpa Riuttalan ohjaama Seitsemän Siskoa. Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen päällekirjoitus ottaa alkuperäisteoksen tapahtumien suhteen melko vähän vapauksia. Veljekset ovat tosin vaihtuneet siskoihin, joita ei yhdistä sukulaisuus, vaan Jukolan baarista saatu huono kasvatus

Ei kommentteja

Arviot

Täydenkuun Tanssit: Mehukkaita aromeja ja upottavia teoksia

Reetta-Kaisa Iles pokkasi paritanssiin neljä suomalaisen nykytanssin allstar-taituria. Syntyi tanssiteos Hiljaiset tunteet, joka esittää sisäisiä ja ulkoisia kuvioita lavatansseissa. Se näyttää kiihkon, kaihon ja pettymyksen, mikä mahtuu pieneen ihmissydämeen ujon kumarruksen, rohkaisuryypyn ja viimeisen valssin välissä.

Ei kommentteja