Arviot

Taideakatemia tuotti tanssiteoksen radioon

Miten näyttämöteos voi olla radiossa, kysyi Teatteri Jurkan ja Radio Helsingin yhteistuotanto neljän suoran Taideakatemia-lähetyksen verran. Tanssijat Janne Marja-aho ja Panu Varstala esittivät Jurkan tiloissa tilanteen mukaan joustavan koreografiansa, jota Radio Helsingin juontaja Anna Cadiavaihtuvine vieraineen kommentoi ja kuvaili. Mukana radiolähetyksessä oli myös esityksen yleisö, joka kuulemma joillakin kerroilla kommentoi näkemäänsä ja kuulemaansa spontaanisti. Koreografian taustalla ei ollut musiikkia, […]

2 kommenttia

Hanna B:n omasta elämästä

Kun on vuosia tehnyt pientä ihmistä ymmärtäviä koreografioita muille, tulee todennäköisesti eteen hetki, jolloin itseäänkin haluaa ymmärtää ja ilmaista oman persoonan kautta. Palkittu koreografi Hanna Brotherus tunnetaan taidetanssin tekemisestä sosiaalisesti ajankohtaisista aiheista yhdessä amatöörien kanssa. Koreografi on puhunut teoksillaan muun muassa kuolemasta, vanhenemisesta ja pakolaisuudesta, mutta myös yhteisöllisyydestä, perheestä ja luottamuksesta. Brotheruksella on kyky tuoda […]

Ei kommentteja

Arviot 4/2015

Lue kaikki arviot Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehdestä 4/2015.

Ei kommentteja

Syylliset ja ylpeät

Jalostamo-kollektiivi on työstänyt Elfriede Jelinekin Rechnitziä kaksi vuotta, ja se näkyy. Näyttelijät ovat sisäistäneet tekstin ja puhuvat vaivatta Jelinekin esseemäistä lausetta, joka ei enimmäkseen ole dialogia vaan puhuntaa.

Ei kommentteja

Rakkauden maaginen satukirja

Jorma Elon tulkinta William Shakespearen komediasta Kesäyön unelma on klassisen baletin perinteitä, mimiikkaa ja nykybaletin keinoja yhdistävä koreografia. Eklektisestä kokonaisuudesta syntyy keveä, hyvänmielen tarinallinen baletti.

Ei kommentteja

Kenen isänmaa?

70 000–80 000 suomalaislasta lähetettiin toisen maailmansodan jaloista Ruotsiin. Osa heistä ei palannut koskaan kotimaahansa ja Ruotsista tuli heille fosterland (synnyinmaa).

Ei kommentteja

Noora Dadun Palestiina: tositarinan murros

Näyttelijä Noora Dadu valmistelee Palestiina-aiheista esitystä näyttämöllä – itse teoksen sisällä ja katsojan seurassa. Hän taustoittaa, kontekstoi ja kuvittaa Israelin ja Palestiinan konfliktitarinan.

Ei kommentteja