Vain verkossa

Nykynäkymiä taiteeseen

Zodiakin kulunutta vuotta on sävyttänyt mainoslause “Are you contemporary enough?”. Kysymys eskaloituu kevätkauden viimeisissä teoksissa, joiden yhteisilta avaa näkymiä nykytaiteisiin. Liisa Pentin konseptiteos WDMSNLCA? kysyy puolestaan, miksi nykytaide näyttäytyy toisille luotaantyöntävänä. Teoksen tulokulmana on nykytaide kokemuksena.
Esityksen näyttämö rakentuu retrospektiivinäyttelyksi, jossa taide näyttää ärsyttävimmät puolensa. Ehkä taiteen merkitystä ja tarpeellisuutta on tämänhetkisestä kulttuuripoliittisesta näkymästä käsin perusteltava, [...]

Ei kommentteja

Vangin kommentti lehden 2/2015 vankilateatterijuttuun

Vanki ja kirjailija Juha Heinonen luki Jussi Lehtosen artikkelin Iso-Britannian vankilateatterista. Se yllytti hänet kuvittelemaan, mitä vankilanteatteri hänen ympyröissään voisi saada aikaan:
Vankilan teatteri
Idea vankilateatterista ei ole uusi. Vuosien mittaan Suomen vankiloissa on nähty erilaisia esityksiä, joista osa on tuotu ihmisten ilmoille muurien ulkopuolellekin.
Muurien sisäpuolella teatteritoimintaan osallistuneiden vankien yhteinen piirre on [...]

Ei kommentteja

Blaue Fraun Windowsissa heikkous pakenee ruumiista

Windows on Johannes Ekholmin näytelmäteksti, jonka Blaue Frau -teatteriryhmä kantaesittää Diana-näyttämöllä Anna-Mari Karvosen ohjaamana

1 kommentti