Arviot

Nykynäkymiä taiteeseen

Zodiakin kulunutta vuotta on sävyttänyt mainoslause “Are you contemporary enough?”. Kysymys eskaloituu kevätkauden viimeisissä teoksissa, joiden yhteisilta avaa näkymiä nykytaiteisiin. Liisa Pentin konseptiteos WDMSNLCA? kysyy puolestaan, miksi nykytaide näyttäytyy toisille luotaantyöntävänä. Teoksen tulokulmana on nykytaide kokemuksena.
Esityksen näyttämö rakentuu retrospektiivinäyttelyksi, jossa taide näyttää ärsyttävimmät puolensa. Ehkä taiteen merkitystä ja tarpeellisuutta on tämänhetkisestä kulttuuripoliittisesta näkymästä käsin perusteltava, [...]

Ei kommentteja

Arviot 3/2015

Lue kaikki arviot Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehdestä 3/2015.

Ei kommentteja

Naisen pimeyden sydämessä

Cilla Backin Tarantata on syvälle viiltävä esitys. Sisällä on ajatus naisesta, joka ei saa ilmentyä kokonaisena. Jotain täytyy aina piilottaa, hallita tai hillitä: intohimot, taiteellisuus, äly, tarve hengittää vapaasti, viha ja raivo.

Ei kommentteja

Ihminen kuin lottopallo

Katsomossa tuntee, kuinka kulisseissa kuovitaan päästä näyttämään yleisölle yhä tärähtäneempiä sooloja ja heittäytymisiä. Pekka Valkeejärvi lehahtelee lavalla kevyenä kuin perhonen, Eeva Soivio taas takoo virtuoottisella rytmitajullaan huikeita hahmoja hangoittelevajalkaisesta naisesta alati keikkuvaan nevalyashka-nukkeen.

Ei kommentteja

Käytössä koko paletti

Anton Tšehovin Lokkia on ahkerasti kulutettu kotimaisilla näyttämöillä, mutta ruotsiksi sitä ei ole meillä esitetty kahteen vuosikymmeneen. Universum-teatterissa ensin esitetty Måsen nähdään toukokuussa myös Tammisaaressa.

Ei kommentteja

Puhelias Joutsenlampi

Annika Tudeerin sooloesityksessä yleisö asemoidaan ensisijaisesti kuuntelijan osaan. Englanninkielisessä ensi-illassa parikymmentä katsojaa istuu Esityskeskuksen treenisalin päätyyn asetetuilla irtotuoleilla.

Ei kommentteja

Blaue Fraun Windowsissa heikkous pakenee ruumiista

Windows on Johannes Ekholmin näytelmäteksti, jonka Blaue Frau -teatteriryhmä kantaesittää Diana-näyttämöllä Anna-Mari Karvosen ohjaamana

1 kommentti