Arviot

Mitenkäs se oikein menikään, elämä?

Kaikki esitykset täytyy tietysti nähdä kokonaan, mutta joissakin esityksissä loppu voi olla ihan muuta ja paljon enemmän kuin alku lupaa. Se paljastaa esityksen luonteen ja monimuotoisuuden. Juhana von Baghin ohjaus Kjell Westön romaanista Rikinkeltainen taivas on sellainen esitys. Sen näkemyksellisyys suhteessa alkuperäisteoksen teemoihin avautuu vasta toisessa näytöksessä.
Alku on kyllä omalla tavallaan kiinnostava. Von Baghin versio [...]

Ei kommentteja

Tähän ei some pysty

Elämä ei ole teatteria, gudskelov, arkipäivään harva kaipaa draamaa. Eikä elämä aina taivu tarinoiksi, mikä taitavasti tuodaan näkyviin Lilla Teaternin esityksessä Faktiska händelser, eli ’todellisia tapahtumia’.
Esityksen pohjana ovat Lillanin katsojilleen vuosina 2018 ja 2019 lähettämän kyselylomakkeen vastaukset. Onko sinulla elämänkatsomusta, kadutko jotain ja ennen kaikkea: Onko, sinulle sattunut joskus jotain, minkä haluaisit nähdä Lillanin näyttämöllä?
Ohjaaja [...]

Ei kommentteja

Torkahteleva luulosairas saa kyytiä

Maksim Komaro on verkostoitunut norjalaisen dramaturgi Sverre Faagen kanssa ja pistänyt tutun Circo Aereo -ryhmänsä rinnalle pystyyn Naïve Man Companyn. Ryhmä aikoo tarttua teatteriklassikoihin ja muokata niistä sanattomia, sirkuksen, tanssin ja teatterin keinoin toteutettuja esityksiä.
Ensimmäinen käsittelyyn päässyt klassikko ponnistaa Molièren Luulosairaasta, nimekseen esitys on saanut Luulosairaat.
Imaginäärisistä sairauksista ja lääkärien hyväksikäytöstä kärsivän Argan-despootin edesottamuksista Naïve Man [...]

Ei kommentteja