Teatteri & Tanssi & Sirkus

Kerro mikä on lehden 1/2020 paras juttu!

Koko maan esityskalenteri

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti tarjoaa nyt ainoana Suomessa koko maan esityskalenterin ensi-iltoineen.

Oletko menossa Itä-Suomeen, Pohjanmaalle tai vaikkapa pääkaupunkiseudulle? Katso mitä sillä alueella tarjotaan.

Esityskalenterissa teatterin, tanssin, sirkuksen ja oopperan toimijat ilmoittavat esityksistään. Kalenteri päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa, aina lehden uuden numeron ilmestyttyä.

Ilmoitukset esityskalenteriin riitta.mattila@teatteritanssi.fi. Painetussa lehdessä hinta 2,5 €/palstamillimetri + alv.

Artikkelit

Matka Siperiaan, vallankumouksiin ja työhön

Näyttelijä Alma Pöysti matkaa junalla esittämään Ranskan vallankumousta Siperiaan, maisemiin, joissa Venäjän vallankumouksen jäljet näkyvät. Samalla hän käy läpi oman taiteilijan työnsä vallan­kumouksia.

Ei kommentteja

Artikkelit

Pöhinästä ei synny laatua

Tutkija Antti Majava on havainnut, kuinka ahdistuneita taiteilijat ovat ilmastonmuutoksesta, talous­puheesta ja rahanpuutteesta. Hänellä on tilanteeseen ratkaisuehdotuksia. Laadunarvioinnistakin Majavalla on sanansa sanottavana.

Ei kommentteja

Artikkelit

Johanna Tuukkanen on kansainvälisesti paikallinen

Kuopiolaisen ANTI-festivaalin johtajalla, tanssi- ja live art -taiteilija Johanna Tuukkasella on kaksi keskeistä arvoa: taiteilijan pitää voida elää työllään ja taiteesta täytyy voida nauttia muuallakin kuin Kehä III:n sisällä. Hänestä tanssikentän rakenteet eivät tällä hetkellä edesauta näiden arvojen toteu­tumista.

Ei kommentteja

Arviot

Mitenkäs se oikein menikään, elämä?

Kaikki esitykset täytyy tietysti nähdä kokonaan, mutta joissakin esityksissä loppu voi olla ihan muuta ja paljon enemmän kuin alku lupaa. Se paljastaa esityksen luonteen ja monimuotoisuuden. Juhana von Baghin ohjaus Kjell Westön romaanista Rikinkeltainen taivas on sellainen esitys. Sen näkemyksellisyys suhteessa alkuperäisteoksen teemoihin avautuu vasta toisessa näytöksessä.
Alku on kyllä omalla tavallaan kiinnostava. Von Baghin versio [...]

Ei kommentteja

Arviot

Tähän ei some pysty

Elämä ei ole teatteria, gudskelov, arkipäivään harva kaipaa draamaa. Eikä elämä aina taivu tarinoiksi, mikä taitavasti tuodaan näkyviin Lilla Teaternin esityksessä Faktiska händelser, eli ’todellisia tapahtumia’.
Esityksen pohjana ovat Lillanin katsojilleen vuosina 2018 ja 2019 lähettämän kyselylomakkeen vastaukset. Onko sinulla elämänkatsomusta, kadutko jotain ja ennen kaikkea: Onko, sinulle sattunut joskus jotain, minkä haluaisit nähdä Lillanin näyttämöllä?
Ohjaaja [...]

Ei kommentteja

Arviot

Torkahteleva luulosairas saa kyytiä

Maksim Komaro on verkostoitunut norjalaisen dramaturgi Sverre Faagen kanssa ja pistänyt tutun Circo Aereo -ryhmänsä rinnalle pystyyn Naïve Man Companyn. Ryhmä aikoo tarttua teatteriklassikoihin ja muokata niistä sanattomia, sirkuksen, tanssin ja teatterin keinoin toteutettuja esityksiä.
Ensimmäinen käsittelyyn päässyt klassikko ponnistaa Molièren Luulosairaasta, nimekseen esitys on saanut Luulosairaat.
Imaginäärisistä sairauksista ja lääkärien hyväksikäytöstä kärsivän Argan-despootin edesottamuksista Naïve Man [...]

Ei kommentteja