Arviot

Arviot 8/2013

Lue kaikki arviot Teatteri&Tanssi-lehdestä 8/2013.

Ei kommentteja

Personal symphonic moment

Koreografi Elina Pirisellä on henkilökohtainen suhde Dmitri Šostakovitšin Leningrad-sinfoniaan – se käy hyvin selväksi hänen Personal symphonic moment -esityksestään.

Ei kommentteja

Erkat ja Tavikset

Ajan pimeässä kaatosateessa keskellä tyhjiä peltoja. On pakko löytää. Kohta alkaa esitys Suomen uusimmassa ammattiteatteriryhmässä, Lilla Villanissa. Se on lasten- ja nuortenteatteri, jonka kotisatama ja -näyttämö on Sipoon Nikkilässä, 1800–luvulta peräisin olevassa romanttishenkisessä vanhassa kunnantalossa.

Ei kommentteja

Die Brüder Karamazov

Näyttämöllä roikkuu jättimäisten urkupillien kumiseva metsä, johon ihmiset törmäävät, jota he soittavat tai potkivat. Jumala on kuollut -teologia saa hyytävän todistuksen Hampurin Thalia-teatterin tulkinnassa Fedor Dostojevskin Karamazovin veljeksistä. Luk Perceval on ohjannut sen lähes tyhjälle näyttämölle, jota hallitsee kuvitteellisen kirkkoholvin korkeus ja akustiikka.

Ei kommentteja

Mumbai Express

Circo Aereon uutuus Mumbai Express yhdistää ilma-akrobatian ja dj-vetoisen elektronisen tanssimusiikin komeaksi mutta hieman itseensä käpertyväksi ääni- ja liikespektaakkeliksi.

1 kommentti