Teatteri & Tanssi & Sirkus

Lehti 6-7 on ilmestynyt – anna meille palautetta lehdestä klikkaamalla TÄSTÄ!

Koko maan esityskalenteri

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti tarjoaa nyt ainoana Suomessa koko maan esityskalenterin ensi-iltoineen.

Oletko menossa Itä-Suomeen, Pohjanmaalle tai vaikkapa pääkaupunkiseudulle? Katso mitä sillä alueella tarjotaan.

Esityskalenterissa teatterin, tanssin, sirkuksen ja oopperan toimijat ilmoittavat esityksistään. Kalenteri päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa, aina lehden uuden numeron ilmestyttyä.

Ilmoitukset esityskalenteriin riitta.mattila@teatteritanssi.fi. Painetussa lehdessä hinta 2,5 €/palstamillimetri + alv.

Artikkelit

Suomi-projekti Hämeessä

Hämeen teattereiden suurena haasteena on yhteiskunnan tuen laskemisesta johtuva oman rahoituksen kasvattaminen. Yt-neuvottelut ovat alkaneet. Kotikaupunkien penseyttä ei valiteta kuitenkaan ääneen. Suomi-projekti Tampereella, Hämeenlinnassa ja Riihimäellä.

Ei kommentteja

Artikkelit

Tommi Eronen potretissa

Tommi Eronen on jälkiturkkalaisen teatterikoulutuksen kasvatti. Hän puhuu näyttelemisestä pakollisena kriisinä ja kompasteluna häpeää vastaan.

Ei kommentteja

Artikkelit

Teatterin ja television uusi liitto

Teatteriesitysten versioiminen televisiolle on tärkeää kulttuurityötä. Miten näyttämöteos muuntuu televisioelämykseksi joka kiinnostaa myös katsojaa?

Ei kommentteja

Artikkelit

Johtajan vastuulla

Taiteen tekemisen lisäksi teattereilta vaaditaan nyt palvelujen tuottamista. Teatterin johtaminen taiteen ja kulutusyhteiskunnan risteyskohdassa vaatii uusia taitoja. Miten organisoida johtamistyötä tulevaisuudessa?

Ei kommentteja

Vakiot

Oliko entinen aina parempaa?

Jostain lukemani tiedon mukaan Suomessa on 66 kirjallisuuskilpailua vuodessa eli enemmän kuin yksi viikkoa kohti. Kirjallisuudella näyttäisi olevan maassamme merkittävä asema. Kilpailujen avulla todistetaan, että suomalainen kirjallisuus on hyvää, jos ei suorastaan erinomaista.

Ei kommentteja

Arviot

Arviot 8/2013

Lue kaikki arviot Teatteri&Tanssi-lehdestä 8/2013.

Ei kommentteja

Arviot

Personal symphonic moment

Koreografi Elina Pirisellä on henkilökohtainen suhde Dmitri Šostakovitšin Leningrad-sinfoniaan – se käy hyvin selväksi hänen Personal symphonic moment -esityksestään.

Ei kommentteja

Arviot

Erkat ja Tavikset

Ajan pimeässä kaatosateessa keskellä tyhjiä peltoja. On pakko löytää. Kohta alkaa esitys Suomen uusimmassa ammattiteatteriryhmässä, Lilla Villanissa. Se on lasten- ja nuortenteatteri, jonka kotisatama ja -näyttämö on Sipoon Nikkilässä, 1800–luvulta peräisin olevassa romanttishenkisessä vanhassa kunnantalossa.

Ei kommentteja

Arviot

Die Brüder Karamazov

Näyttämöllä roikkuu jättimäisten urkupillien kumiseva metsä, johon ihmiset törmäävät, jota he soittavat tai potkivat. Jumala on kuollut -teologia saa hyytävän todistuksen Hampurin Thalia-teatterin tulkinnassa Fedor Dostojevskin Karamazovin veljeksistä. Luk Perceval on ohjannut sen lähes tyhjälle näyttämölle, jota hallitsee kuvitteellisen kirkkoholvin korkeus ja akustiikka.

Ei kommentteja

Arviot

Mumbai Express

Circo Aereon uutuus Mumbai Express yhdistää ilma-akrobatian ja dj-vetoisen elektronisen tanssimusiikin komeaksi mutta hieman itseensä käpertyväksi ääni- ja liikespektaakkeliksi.

1 kommentti

Vain verkossa

Teatterin johto vaihtuu Mikkelissä

Mika Nuojua lopettaa Mikkelin teatterissa heinäkuussa Vuodesta 2011 teatteria luotsanneen Mika Nuojuan määräaikainen johtajasopimus päättyy heinäkuun lopussa. Nuojua väistyy teatterin johtajan paikalta perhesyiden vuoksi. Mika Nuojuan johdolla Mikkelin teatteri teki vuonna 2012 voimassaolevan katsojaennätyksen (51 567). 50 000 katsojan raja meni rikki myös vuonna 2013.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Elsa Saisio valitsee Harrastajateatterikesän ohjelmiston

Tulossa Seinäjoen Harrastateatterikesä.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Toiset kengät tulevat vihdoin

Kirjailija, kuvataiteilija Hannu Väisäsen Toiset kengät -romaani tulee Oulun kaupunginteatterin näyttämölle ensi maaliskuussa. Se on pohjoisessa tapaus, jota on odotettu siitä asti, kun teos voitti Finlandia-palkinnon vuonna 2007.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Avarakatseisuutta Näyttelijäliittoon

Suomen Näyttelijäliitto saa puheenjohtajakseen teatteritaiteen maisteri Helena Rytin. Ryti on työskennellyt freelancerina vuodesta 1997 lähtien. Tätä ennen hän oli kiinnityksellä Oulun kaupunginteatterissa ja Porin Teatterissa.

Ei kommentteja