Artikkelit

Artikkelit 8/2012

Lue kaikki artikkelit Teatteri&Tanssi-lehdestä 8/2012.

Ei kommentteja

Hyperventiloivaa esitysanalyysia

André Lepeck pohtii tanssin ontologiaa.

Ei kommentteja

Suomi-projekti lakeudella

Esittävän taiteen vahvuudet Pohjanmaalla löytyvät taiteenlajien rajojen ylittämisestä ja yhteistyöstä. Tulevaisuudessa Seinäjoen, Vaasan ja Kokkolan tekijöiden yhteispeli korostuu, kun kunnat säästävät ja rahaa on jaossa yhä niukemmin. Teatterin&Tanssin maakuntakierroksella tavataan tekijöitä läntiseltä laukeudelta.

Ei kommentteja

Herkempi kuin uskoisi

”Olen hävennyt kiltteyttäni, siksi roolien vahvuus on minulle turva. Kun näyttelin Viettelysten vaunussa Stellaa, tein harjoituksissa alistuvan sisaren roolista väkisin vahvempaa, niin, että koko tulkinta oli mennä päälaelleen.” Elina Knihtilässä on näyttelijänä paljon voimaa. Katsojaa hämmästyttää, että sisäinen totuus on toinen.

Ei kommentteja

Nälkä, jano, seksi – ja nauru

Ruumis puutoksineen on perinteinen naurun aihe, mutta sen lisäksi se on myös aina ja alati naurun tapahtumapaikka. Naurettaessa ruumis ilmaisee itsensä näkyvästi ja kuuluvasti. Miten ruumiin komiikka näyttäytyy suomalaisilla näyttämöillä syksyllä 2012? Entä naurun poliittinen ulottuvuus, onko sille käyttöä?

Ei kommentteja

Työstä ja taistelusta

Töissä nyt. Teatterinjohtaja Jari Juutinen on vetäytynyt surullisten laulujen kanssa pienelle näyttämölle, pohtii syntejään ja miettii, onko yleisöä ajateltava englantilaisena polttariporukkana saksalaisessa bordellissa?

Ei kommentteja

Elämäni taideteokset

Kirsi Monni ihastui lähtemättömästi Deborah Hayn koreografioihin, koska ne asettavat potentiaalisuuden vallitsevaksi asiaintilaksi. Myös Paavo Westerberg ja Sakari Männistö kertovat, mitkä kolme esittävän taiteen teosta ovat jääneet elämään heidän ajatuksissaan ja miksi.

Ei kommentteja