Teatteri & Tanssi & Sirkus

Lehti 6-7 on ilmestynyt – anna meille palautetta lehdestä klikkaamalla TÄSTÄ!

Koko maan esityskalenteri

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti tarjoaa nyt ainoana Suomessa koko maan esityskalenterin ensi-iltoineen.

Oletko menossa Itä-Suomeen, Pohjanmaalle tai vaikkapa pääkaupunkiseudulle? Katso mitä sillä alueella tarjotaan.

Esityskalenterissa teatterin, tanssin, sirkuksen ja oopperan toimijat ilmoittavat esityksistään. Kalenteri päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa, aina lehden uuden numeron ilmestyttyä.

Ilmoitukset esityskalenteriin riitta.mattila@teatteritanssi.fi. Painetussa lehdessä hinta 2,5 €/palstamillimetri + alv.

Artikkelit

Artikkelit 8/2012

Lue kaikki artikkelit Teatteri&Tanssi-lehdestä 8/2012.

Ei kommentteja

Artikkelit

Suomi-projekti lakeudella

Esittävän taiteen vahvuudet Pohjanmaalla löytyvät taiteenlajien rajojen ylittämisestä ja yhteistyöstä. Tulevaisuudessa Seinäjoen, Vaasan ja Kokkolan tekijöiden yhteispeli korostuu, kun kunnat säästävät ja rahaa on jaossa yhä niukemmin. Teatterin&Tanssin maakuntakierroksella tavataan tekijöitä läntiseltä laukeudelta.

Ei kommentteja

Artikkelit

Herkempi kuin uskoisi

”Olen hävennyt kiltteyttäni, siksi roolien vahvuus on minulle turva. Kun näyttelin Viettelysten vaunussa Stellaa, tein harjoituksissa alistuvan sisaren roolista väkisin vahvempaa, niin, että koko tulkinta oli mennä päälaelleen.” Elina Knihtilässä on näyttelijänä paljon voimaa. Katsojaa hämmästyttää, että sisäinen totuus on toinen.

Ei kommentteja

Artikkelit

Nälkä, jano, seksi – ja nauru

Ruumis puutoksineen on perinteinen naurun aihe, mutta sen lisäksi se on myös aina ja alati naurun tapahtumapaikka. Naurettaessa ruumis ilmaisee itsensä näkyvästi ja kuuluvasti. Miten ruumiin komiikka näyttäytyy suomalaisilla näyttämöillä syksyllä 2012? Entä naurun poliittinen ulottuvuus, onko sille käyttöä?

Ei kommentteja

Artikkelit

Työstä ja taistelusta

Töissä nyt. Teatterinjohtaja Jari Juutinen on vetäytynyt surullisten laulujen kanssa pienelle näyttämölle, pohtii syntejään ja miettii, onko yleisöä ajateltava englantilaisena polttariporukkana saksalaisessa bordellissa?

Ei kommentteja

Artikkelit

Elämäni taideteokset

Kirsi Monni ihastui lähtemättömästi Deborah Hayn koreografioihin, koska ne asettavat potentiaalisuuden vallitsevaksi asiaintilaksi. Myös Paavo Westerberg ja Sakari Männistö kertovat, mitkä kolme esittävän taiteen teosta ovat jääneet elämään heidän ajatuksissaan ja miksi.

Ei kommentteja

Vakiot

Näen punaista

Tukholman kaupunginteatteri oli tarttunut tuoreeltaan John Loganin näytelmään Red, ruotsiksi Rött. Se käsittelee kuvataiteilija Mark Rothkon kypsän uran ratkaisuvaihetta. Rothkon suurten tilausteosten sarjan oli määrä tulla esille Four Seasons -ravintolaan New Yorkin Seagram Buildingiin, jonka on piirtänyt Mies van der Rohe.

Ei kommentteja

Arviot

Arviot 8/2012

Lue kaikki arviot Teatteri&Tanssi-lehdestä 8/2012.

Ei kommentteja

Arviot

Hervotonta horsepunkia

Juha Mustanojan käsikirjoittama ja ohjaama joulukuvaelma Tontut vs. Vikingarna edustaa niin sanottua ”horsepunk”-tyylilajia, jonka Mustanoja määrittelee ”kohotetuksi industrialismiksi”.

Ei kommentteja

Arviot

Leikkiä ajallisuuden kanssa

Oblivia-ryhmän tuorein esitys Museum of Postmodern Art viittaa nimellään postmodernin taiteen, ajan ja ajankokemisen suhteeseen. Onko postmoderni Oblivialle taakse jäänyt ajanjakso, ja postmoderni taide eräänlainen epookki tunnusomaisine piirteineen ja kokemisen tapoineen, joita nyt voitaisiin tarkastella ja arvioida nykyhetkestä käsin?

Ei kommentteja

Arviot

Musiikin inspiroima trilogia

Alpo Aaltokosken kolmen teoksen sarjaa yhdistää sama säveltäjä, georgialaissyntyinen Giya Kancheli. Suomessa vähän tunnettu Kancheli kuuluu niihin säveltäjiin, jotka suuren ja mahtavan Neuvostoliiton aikana jäivät venäläisen musiikin valtapolitiikan vuoksi syrjään.

Ei kommentteja

Arviot

Kello kuluu, aika käy

Poikkitaiteellisen Vitus-festivaalin koordinaattori Joonas Martikainen puhui tapahtuman päätösklubilla eri taiteenalojen törmäyttämisen tärkeydestä. Sirkustaiteilija Marjo Ylikorvan ja harmonikkataiteilija Tatu Kantomaan teoksessa Tick näkyvätkin tekijälähtöisen työstämisprosessin enimmäkseen antoisat puolet.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Esko Roine jatkaa Tampereen Teatterikesän hallituksen puheenjohtajana

Esko Roine jatkaa puheenjohtajana.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Uuden taideneuvoston puheenjohtaja on Tiina Rosenberg

Uuden valtion taideneuvoston puheenjohtajaksi on valittu Taideyliopiston rehtori Tiina Rosenberg. Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki nimesi hänen lisäkseen neuvostoon kahdeksan jäsentä. Neuvosto päättää muun muassa valiton taidetoimikuntien toimialoista ja tekee esityksen Taiteen edistämiskeskukselle taiteen määrärahoista.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Ray Langenbach esitystaiteen ja -teorian professoriksi

PhD Ray Langenbach (s. 1948) on valittu esitystaiteen ja -teorian professoriksi Teatterikorkeakouluun.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Teatterinjohtaja on Kuopiossa palvelupäällikkö

Teatterin henkilökunnan kehotettiin tekemään johtajakandidaateille kysymyksiä, joita raati kysyisi heiltä haastatteluissaan. Näyttelijäyhdistyksen tekemät kysymykset eivät koskaan menneet perille haastatteluihin.

3 kommenttia