Vain verkossa

Käräjäoikeus tuomitsi Cirko-keskuksen korvauksiin

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Cirko – Uuden Sirkuksen Keskuksen vahingonkorvauksiin toiminnanjohtajan laittomasta irtisanomisesta. Cirko irtisanoi keskuksen pitkäaikaisen toiminnanjohtaja Tomi Purovaaran huhtikuussa 2012 luottamuspulaan vedoten. Purovaara riitautti irtisanomisen, ja Helsingin käräjäoikeus antoi 10.12.2015 tuomionsa asiassa.
Käräjäoikeus velvoitti Cirkon suorittamaan Purovaaralle korvauksena työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä 11 kuukauden palkkaa vastaavan määrän, eli 38 500 euroa, korkoineen. Cirko joutuu myös korvaamaan [...]

Ei kommentteja

Helsingin kaupunginhallitus jätti Tanssin talon sopimuksen pöydälle

Helsingin kaupunginhallitus jätti Tanssin taloa koskevan puitesopimuksen hyväksymisen pöydälle kokouksessaan 7.12. Asia tulee uudestaan käsittelyyn maanantaina 14. joulukuuta.
Helsingin kaupunki, Jane ja Aatos Erkon säätiö, Kiinteistö Oy Kaapelitalo sekä opetus- ja kulttuuriministeriö ovat neuvotelleet valmiiksi puitesopimuksen Tanssin talon toteuttamisesta Kaapelitehtaan yhteyteen. Sopimus on käsiteltävä Helsingin kaupunginhallituksessa, ja se edellyttää myös muiden osapuolten lopullista hyväksyntää.
”Tanssin talo antaa [...]

Ei kommentteja

Suomen Teatterit ry vastustaa Tanssin talolle HKT:ltä otettavaa rahoitusosuutta

Suomen Teatterit ry antoi 4.12. lausunnon opetus-ja kulttuuriministeriön ilmoituksesta, jonka mukaan osa Tanssin talon käyttömenoista rahoitettaisiin Helsingin kaupungintetterin valtionosuuksista:

“Opetus- ja kulttuuriministeriö tiedotti 3.12. valtion osallistumisesta Tanssin talon uudisrakennuksen ja toiminnan rahoitukseen. Valtaosaa valtionosuusjärjestelmään kuuluvista puhe- ja tanssiteattereista edustava Suomen Teatterit ry pitää päätöstä merkittävänä. Tanssin talosta tulee toteutuessaan tärkeä uusi askel voimakkaasti kotimaisen esittävän taiteen [...]

Ei kommentteja

Tanssin talo -hanke myötätuulessa

Sanni Grahn-Laasonen yllätti monet tanssin ystävät torstaina ilmoittamalla tukensa Tanssin talo -hankkeelle. Hän kertoi päättäneensä valtion osallistumisesta Tanssin talon uuden rakennuksen sekä toiminnan rahoittamiseen.
Ministeri edellyttää, että Jane ja Aatos Erkon säätiö ja Helsingin kaupunki osallistuvat hankkeeseen.
Helsingin kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina 7.12.2015. On mahdollista, että asia jää vielä pöydälle ja sen käsittelyä jatketaan.
Valtio osallistuu Tanssin [...]

Ei kommentteja

Freelancereista ollaan tekemässä yrittäjiä

Valmisteilla oleva lakiesitys työttömyysturvalain muuttamiseksi on herättänyt levottomuutta ja vastalauseita sekä taiteen kentällä että muilla aloilla, joissa moni työskentelee freelancerina. Lakiesitys määrittelee yrittäjäksi kaikki, jotka esimerkiksi tekevät töitä työkorvauksella tai laskuttavat jotain kautta töitään, pieniäkin. Freelancerilla on näin ollen riski tulla määritellyksi päätoimiseksi yrittäjäksi. Moni pitää todennäköisenä, että lakiesityksen toteutuessa freelancer-työt vähenevät huomattavasti, koska omia [...]

Ei kommentteja

Kotimaisen sirkuksen kiinnostava historia

Heikki Nevala: Huvielämän kiertolaisia. Kotimainen sirkus- ja tivolitoiminta 1900-1950. Keravan museo ja Sirkuksen tiedotuskeskus 2015. 171 s.

Heikki Nevalan historiikki Huvielämän kiertolaisia. Kotimainen sirkus- ja tivolitoiminta 1900-1950 on eläväinen ja kattava yleisesitys sirkuksen vaiheista osana kulttuurihistoriaamme. Nevala painottaa aiemmin vähemmän tutkittuja alueita, kuten itsenäistymisen jälkeistä aikaa.
Euroopassa suositulle sirkustaiteelle oli 1890-luvulla vahva sosiaalinen tilaus myös Suomessa. [...]

Ei kommentteja

Mietteitä Eduskunta III:sta

Kriitikko Niko Hallikainen näkee Eduskunta III:n merkittävänä yhteiskunnallisena puheenvuorona.

Ei kommentteja