Artikkelit

Helsingin kaupunginhallitus jätti Tanssin talon sopimuksen pöydälle

Helsingin kaupunginhallitus jätti Tanssin taloa koskevan puitesopimuksen hyväksymisen pöydälle kokouksessaan 7.12. Asia tulee uudestaan käsittelyyn maanantaina 14. joulukuuta.
Helsingin kaupunki, Jane ja Aatos Erkon säätiö, Kiinteistö Oy Kaapelitalo sekä opetus- ja kulttuuriministeriö ovat neuvotelleet valmiiksi puitesopimuksen Tanssin talon toteuttamisesta Kaapelitehtaan yhteyteen. Sopimus on käsiteltävä Helsingin kaupunginhallituksessa, ja se edellyttää myös muiden osapuolten lopullista hyväksyntää.
”Tanssin talo antaa [...]

Ei kommentteja

Suomen Teatterit ry vastustaa Tanssin talolle HKT:ltä otettavaa rahoitusosuutta

Suomen Teatterit ry antoi 4.12. lausunnon opetus-ja kulttuuriministeriön ilmoituksesta, jonka mukaan osa Tanssin talon käyttömenoista rahoitettaisiin Helsingin kaupungintetterin valtionosuuksista:

“Opetus- ja kulttuuriministeriö tiedotti 3.12. valtion osallistumisesta Tanssin talon uudisrakennuksen ja toiminnan rahoitukseen. Valtaosaa valtionosuusjärjestelmään kuuluvista puhe- ja tanssiteattereista edustava Suomen Teatterit ry pitää päätöstä merkittävänä. Tanssin talosta tulee toteutuessaan tärkeä uusi askel voimakkaasti kotimaisen esittävän taiteen [...]

Ei kommentteja

Tanssin talo -hanke myötätuulessa

Sanni Grahn-Laasonen yllätti monet tanssin ystävät torstaina ilmoittamalla tukensa Tanssin talo -hankkeelle. Hän kertoi päättäneensä valtion osallistumisesta Tanssin talon uuden rakennuksen sekä toiminnan rahoittamiseen.
Ministeri edellyttää, että Jane ja Aatos Erkon säätiö ja Helsingin kaupunki osallistuvat hankkeeseen.
Helsingin kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina 7.12.2015. On mahdollista, että asia jää vielä pöydälle ja sen käsittelyä jatketaan.
Valtio osallistuu Tanssin [...]

Ei kommentteja

Freelancereista ollaan tekemässä yrittäjiä

Valmisteilla oleva lakiesitys työttömyysturvalain muuttamiseksi on herättänyt levottomuutta ja vastalauseita sekä taiteen kentällä että muilla aloilla, joissa moni työskentelee freelancerina. Lakiesitys määrittelee yrittäjäksi kaikki, jotka esimerkiksi tekevät töitä työkorvauksella tai laskuttavat jotain kautta töitään, pieniäkin. Freelancerilla on näin ollen riski tulla määritellyksi päätoimiseksi yrittäjäksi. Moni pitää todennäköisenä, että lakiesityksen toteutuessa freelancer-työt vähenevät huomattavasti, koska omia [...]

Ei kommentteja

Rajaton Krista Kosonen

Näyttelijä Krista Kosonen liukuu suvereenisti genrerajojen yli. Muutamaan viime vuoteen mahtuu suuria draamaelokuvia, seikkailuelokuvia, tv-ihmissuhdedraamaa ja Putousta

Ei kommentteja

Sirkuksessa pelko ei ole tabu

Vaikka vaara ei enää määrittele sirkusta lajina kuten ennen, myös nykytekijät joutuvat kohtaamaan loukkaantumisen riskin. Kuinka akrobaatit voittavat pelkonsa?

Ei kommentteja

Teatterialan ammattilaiseksi

Tampereella näyttelijäksi opiskeleva Paavo Kääriäinen huomasi heti opintojensa alussa, että opetus oli ihan muuta kuin hän oli kuvitellut.

Ei kommentteja

Jouka Valkaman visiot tanssivat

Kuuteen Susanna Leinosen teokseen videomaailmat rakentanut tanssija Jouka Valkama on nyt opetellut myös 3D-tekniikkaa. Uusin yhteisteos on SEE/OBEY.

Ei kommentteja

Jorma Elo – sanojaan nopeampi mies

Jorma Elo, 54, on varmaankin kansainvälisesti menestynein suomalainen koreografi. Elo on kuitenkin verrattain tuntematon Suomessa, sillä hän lähti ulkomaille tanssimaan vuonna 1984 ja on sen jälkeen ollut sillä tiellään.

Ei kommentteja