Artikkelit

Kuoppatiellä Euroopassa

Kristian Smedsille uuden esityksen valmisteleminen on matka, jonka päämäärästä ei ole lähtöhetkellä tietoa. Se kiemurtelee ja saa jatkuvasti uusia käänteitä. Mukaan lähteviltä menetelmä vaatii voimakasta työpanosta ja luottamusta siihen, että kiertoteiden kautta päästään lopputulokseen. Myös reitti Münchenissä oli täynnä mutkia ja ongelmia.

Ei kommentteja

Himokkaita nukkeja

Turku on kasvanut taiteellisia raja-aitoja ylittävän nukketeatterin dynamoksi. Siellä syntyy uutta luovia teoksia, jollaisia muualla Suomessa ei tehdä. Ensi-iltoihin on valmistumassa Lorcaa ja Shakespearea.

Ei kommentteja

Reijo kelaa ilman toimenkuvaa

Tanssitaiteilija Reijo Kela ei halua kehyksiä. Hänelle vapaus ja taide on ollut tärkeää 60 vuotta, eikä mikään viittaa siihen, ettei olisi edelleenkin.

Ei kommentteja

Tuliterää lapsille

Lapsille suunnatussa teatterissa genrevalikoima on laaja. Teatterikorkeakoulun lastenteatterin mestarikurssin esitykset tuottivat oivalluksia, teeskentelyä ja arjen ylityksiä. Ammattiteatteri Glims&Gloms tarjosi uutuusteoksessaan yksityiskohtien paljoutta.

Ei kommentteja

Löytöretkiä ja sekatekniikkaa

Millaisena ihminen kelpaa? Tämä kysymys kiinnostaa aina uudelleen ohjaaja Hilkka-Liisa Iivanaista. Hän kuvaa matkaansa kivikkoiseksi. Kaikki on kyseenalaistettu moneen kertaan.

Ei kommentteja

Valon oma ääni

Amsterdamissa asuva ja työskentelevä valosuunnittelija Minna Tiikkainen antoi itselleen kaksi vuotta aikaa sopeutua ja onnistua maailmalla. Se kannatti. Hän on työskennellyt useiden erimaalaisten koreografien kanssa – myös Suomessa.

Ei kommentteja

Artikkelit 7/2012

Lue kaikki artikkelit Teatteri&Tanssi-lehdestä 7/2012.

Ei kommentteja