Arviot

Arviot 6/2013

Lue kaikki arviot Teatteri&Tanssi-lehdestä 6/2013.

Ei kommentteja

Arkisen sensuaalinen kokemus

Zodiakin residenssissä työskennelleet koreografi Simo Kellokumpu, ohjaaja Vincent Roumagnac sekä valokuvataiteilija Aurélie Pétrel avasivat prosessiansa yleisölle neljän tunnin tapahtumassa viitenä perättäisenä syyskuun iltana. Reset nimisessä näyttely-esityksessä yleisö saattoi vapaasti liikkua tilassa, poistua sieltä ja tulla takaisin.

1 kommentti

Maailmanlopun hotellissa

Sukupolvensa kiinnostavimpiin kuuluva ohjaaja Lauri Maijala ja alati uudistumaan kykenevä teatteri Viirus yhdistävät taitonsa Maijalan näytelmässä Där vi en gång flått (Missä nyljimme kerran). Viiruslaisia vahvistaa suomenruotsalainen teatteriryhmä Teater 90°.

Ei kommentteja

Kuolio pelastaa maailmaa

Kuolio on kuopiolaisen käsikirjoittajan ja näyttelijän Miko Kivisen luoma huikea hahmo, joka eri kokoonpanojen kanssa esiintymällä ”parantaa maailmaa järkyttämällä ihmisiä”. Tämän supersankarin päämääränä on luoda uusi ja parempi ihmislaji. Ristiriitojen Kuolio on uskomaton miksaus aktiivista, luovaa, tiedostavaa, itserakasta, empaattista ja ties mitä.

Ei kommentteja

Hutjakkaa menoa Äänisellä

Jussi Sorjasen ja Ari Nummisen Petroskoi on matka sielun maisemaan. Se on kunnianosoitus selviytymiselle ja sitkeydelle. Esitys vyöryttää lavalle koko menetetyn Karjalan. Se on yhtä aikaa kalevalaisten runonlaulajien maailma ja toisaalta sähköinen sikarilaatikko. Karjalaa ei haikailla takaisin, mutta se on kuitenkin tässä ja nyt.

Ei kommentteja