Artikkelit

Turbulenssia pohjoisessa

Oulussa, Kajaanissa, Kemissä ja Rovaniemellä. Ollaanko menossa kohti turvallisuushakuisuutta vai riskinottoa? Aloitamme nyt kaksivuotisen Suomi-projektin, jossa koko maan esittävä taide haravoidaan alueittain.

Ei kommentteja

Utopioita Kajaanissa

Laitosteattereissa toiminta on raukeaa. Yhteistyö takkuaa. Työn iloa on välillä vaikea löytää. Näin kiteyttää Kulttuuriosuuskunta G-voiman jäsen, Routa-ryhmän toimija ja Kajaanin kaupunginteatterin näyttelijä Heikki Törmi. Hän lataa pöytään myös ehdotuksen.

1 kommentti

Lopeta näytteleminen!

Nero, Jeesus, hippiguru, ihmelapsi, kansanvillitsijä, poliittinen agitaattori ja oopperan kauhukakara. Maailmankuulu ohjaaja Peter Sellars tavoittelee demokratiaa ja runollisuutta. Hän tekee teatteria rahan valtaa vastaan.

Ei kommentteja

Totuus vai tehtävä?

”Äitini mukaan Pekka Valkeejärvi oli lähes täydellinen Pekka Herlin, Laura Malmivaara vielä parempi Niko Herlin”, toteaa Niklas Herlin perhettään käsitelleestä KOM-teatterin esityksestä Kone.

Ei kommentteja

Rutiineja ja kaaosta

Ohjaaja Sakari Hokkanen tekee kuunnelmasarjaa, kaipaa omaa teostaan, suunnittelee bodaamista ja miettii elämän arvaamattomuutta.

Ei kommentteja

Vankasti eri mieltä

Suomenruotsalaisella teatterikentällä muhii vahvoja erimielisyyksiä. Niitä syntyy kielikysymyksistä, taiteellisesta laadusta sekä laitosten ja ryhmien asemasta.

Ei kommentteja

Kohti mielen näyttämöitä

Maija Hirvaselle koreografia on ajattelutapa. Teoksissaan hän haluaa mennä kohti katsojaa ja tarjota vapauden mahdollisuuksia. Uusimman teoksen, For those who have time, päänäyttämö on katsojan mieli.

Ei kommentteja