Arviot

Tanssiteatterin pääosassa mezzosopraano

Tiina Lindforsin dramatisoima, ohjaama ja koreografioima Syntiooppera yhdistelee oopperaa, runoutta ja tanssia.

Ei kommentteja

Arviot 5/2013

Lue kaikki arviot Teatteri&Tanssi-lehdestä 5/2013

Ei kommentteja

‪Vihan ja rakkauden tanssit Kuopiossa

Ranskalaisen Bouba Landrille Tchoudan Murmures-teos vaikutti kuin hyvä lyhytelokuva. Se rakensi pienestä koko maailman, asetti elementit yhteen siten, että katsoja sekä ymmärsi järjellään että tunsi sydämellään ja ruumiillaan kahden sellissä rangaistustaan kärsivän vangin taistelun mielen hajoamista vastaan.

Ei kommentteja

Ruumiit runon asumuksina

Kajaanin runoviikosta on Taisto Reimaluodon johtamana muodostunut mahtava sanalaboratorio. Perinteisesti esitettyä runo-ohjelmistoa on ohjelmistossa jonkin verran, mutta enimmäkseen lyriikkaa ja proosaklassikoita lähestytään nykyteatterin keinovalikoimista ammentaen. Tekstejä ankkuroidaan ympäröivään elämään ja kehoon, niitä puretaan ja preparoidaan – muuttamatta sanoja silti arkisiksi, latteiksi, salaisuudettomiksi.

Ei kommentteja

‪Joutilaisuuden patetia säväyttää spektaakkelina

Savonlinnan oopperajuhlien yleisö jakautui kahtia Andriy Žoldakin Jevgeni Oneginiin luoman maailman edessä, ja se maailma oli kahtia itsekin.

Ei kommentteja

‪Tila haltuun vauhdilla

Ei voi kuin onnitella Kiasman URB-festivaalia siitä, että Sloap-esitys valmistui Jätkäsaareen eikä Mannerheimin patsaalle kuten alunperin aiottiin. ”Sloap” on arkkitehtuuritermi (Space Left Over After Planning). Se viittaa ylijäämätilaan. Tällaiset paikat ovat kohta mennyttä, ja Jätkäsaaressakin on käynnissä kiivas rakentaminen. Lee Wilson ja Mirabelle Wouters Branch Nebula -ryhmästä olivat tehneet paikallisten katulajien taitajien kanssa karussa makasiinissa kauniin ja mielenkiintoisen esityksen.

Ei kommentteja

Eurooppa raiskaa itseään

Kikkaraperuukkiset miehet raiskaavat naista, kunnes veri valuu uhrin jalkovälistä. Koirat haukkuvat. Tässä tosipainajaisessa näytetään kaikki.

Ei kommentteja