Artikkelit

Itsestä ammentajat

Kolmea omaperäisyydellään erottuvaa näyttelijää yhdistää oman persoonan vahva hyödyntäminen, oli rooli mikä tahansa. Hanna Raiskinmäelle, Niina Hosiasluomalla ja Iida Kuninkaalle ohjaajan kyky tukea ja jättää hengitystilaa on erityisen tärkeä.

Ei kommentteja

Mylläkkä Ylioppilasteatterissa

Ossi Koskelaisen ja Juntan kausi Ylioppilasteatterin johdossa päättyi. Hän summaa työparinsa, koreografi Emmi Vennan kanssa, mitä tuli tehtyä.

Ei kommentteja

‪Laboratorion hoitaja

Eva Neklyaevasta on tullut merkittävä taidevaikuttaja, jolla on sormensa pelissä monissa projekteissa. Hänen aikanaan Baltic Circle -festivaalista on kehkeytynyt riskejä kaihtamaton, esittävän taiteen ideahautomo.

Ei kommentteja

Huikeiden kuvien myllyssä

Professori Reija Hirvikoski matkustaa Walesiin ja laittaa kolmen päivän aikana järjestykseen mailman esittävän taiteen visuaalisuuden valitessaan World Stage Design 2013 -näyttelyn osanottajia.

Ei kommentteja

Nykytanssin tienhaarassa

Täydenkuun tansseilla piirreltiin kuvaa tulevasta. Kykeneekö nykytanssi tuulettamaan normejamme? Vieläkö sukupuoli puhuttaa? Löytyykö uusi idealismi? Laajeneeko tajunta?

Ei kommentteja

Elämä riippuu tukasta

Suomalaiset sirkustaiteilijat Sanja Kosonen ja Elice Abonce Muhonen ovat kehittäneet itselleen huikean ammatin hiusakrobatiasta.

Ei kommentteja

Hiottuja muotoja Berliinissä

Teatterikriitikot Linnea Stara ja Marja Silde kävivät toukokuussa katsomassa viisi esitystä viidettäkymmenettä festivaaliaan viettävällä Berliinin Theatertreffenillä. Juhlaohjelmisto ei tänä vuonna sisältänyt erityisiä muotokokeiluja eikä pienimuotoista esitystaidetta. Se keskittyi lähinnä suurten saksalaisten teattereiden ohjaajantaiteeseen. Joukossa oli muun muassa juuri Saksan parhaaksi teatteriksi valitun Münchner Kammerspielen Jelinek-tulkinta.

Ei kommentteja