Arviot

Arviot 5/2012

Lue kaikki arviot Teatteri&Tanssi-lehdestä 5/2012.

Ei kommentteja

Piruparat pakoretkillään

Miehisyys on perikadossa. Näin voisi päätellä, mikäli ottaa vakavasti saksalaisen ja hollantilaisen vierailuesityksen Tampereen Teatterikesässä. Schaubühne Berlinin ja Toneelgroep Amsterdamin esitykset olivat yksituumaisia siitä, että nykymiehet ovat turhautuneita, infantiileja, pinnallisia ja paatuneita – mutta alati levottomia ja lähtökuopissa päästäkseen pakoon latteaa elämäänsä. He sekä elättelevät että pelkäävät omia homoeroottisia fantasioitaan. Ja mikä pahinta: näköpiirissä ei ole parannusta.

Ei kommentteja

Mies kasvaa runoa

Sanat kasvavat hänestä kuin oksat hongasta. Osa niistä lepattaa hentoina tuulenvirissä, toiset työntyvät jämäköinä kuin jättiläisen hauis. Kajaanin Runoviikon taiteellinen johtaja Taisto Reimaluoto toi monipuoliselle ja yhteisöllisiä teemoja viljelleelle festivaalille kaksi omaa esitystään.

Ei kommentteja

Taiten törmäytetty

Täydenkuun Tanssien tiedotustilaisuudessa tanssija-koreografi-pedagogi Marjo Kuusela näyttää suhtautuvan epäillen Kenen kädet –produktion onnistumiseen. Eikä hän halua tulla jatkuvasti tituleeratuksi akateemikoksikaan, vaikka juuri se tuntuu olevan piste tämän esitystaiteellisen yhteistyön päällä. Kuuselan entinen oppilas, tanssitaiteilija ja muusikko Panu Varstala vakuuttaa autuaasti hymyillen, että kynnys astua lavalle akateemikon kanssa oli korkea. Ensi-illassa ei kuitenkaan ollut havaittavissa kuin ripaus asianmukaista kunnioitusta.

Ei kommentteja

Karmeaa täydellisyyttä

Rumpu pärisee. Riisutulla näyttämöllä pehmeästi liikkuvat esiintyjät on puettu maanläheisiin väreihin. Ilman groteskin barbiemaista irtopäätä vaikutelma voisi olla jopa harmoninen.

Ei kommentteja

Gulliver näyttää upealta

Silviu Purcarete (s. 1950) ohjaa klassikoita, nyt on vuorossa Gulliverin matkat.

Ei kommentteja