Teatteri & Tanssi & Sirkus

Lehti 6-7 on ilmestynyt – anna meille palautetta lehdestä klikkaamalla TÄSTÄ!

Koko maan esityskalenteri

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti tarjoaa nyt ainoana Suomessa koko maan esityskalenterin ensi-iltoineen.

Oletko menossa Itä-Suomeen, Pohjanmaalle tai vaikkapa pääkaupunkiseudulle? Katso mitä sillä alueella tarjotaan.

Esityskalenterissa teatterin, tanssin, sirkuksen ja oopperan toimijat ilmoittavat esityksistään. Kalenteri päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa, aina lehden uuden numeron ilmestyttyä.

Ilmoitukset esityskalenteriin riitta.mattila@teatteritanssi.fi. Painetussa lehdessä hinta 2,5 €/palstamillimetri + alv.

Artikkelit

Jorma Elo: ahkera huippukoreografi

Jorma Elo (s. 1961) on tämän hetken kysytyin koreografi maailmalla.

Ei kommentteja

Artikkelit

Seilaajat taiteen valtamerellä

Kansainvälisyydestä puhutaan esittävien taiteiden kaikilla areenoilla, mutta mitä alan kansainvälisyys käytännössä on? Mitä se voisi olla? Sitä, että sanoo päivää tyypille, jonka kanssa on yhteisiä intressejä.

Ei kommentteja

Artikkelit

Irti mitättömästä kielestä

Emilia Pöyhöstä, 30, on sanottu poliittiseksi näytelmäkirjailijaksi. Hänen teksteissään viesti sijaitsee muodossa ja kielessä.

Ei kommentteja

Artikkelit

Pahuuden ytimessä

Pasi Lampela kairautuu teoksissaan ihmismielen mustiin pisteisiin. Kirjailija-ohjaaja näkee ihmiskuntaa uhkaavat ilmiöt kirkkaina. Niitä ovat uskonto, sokea heittäytyminen kapitalismiin ja oman edun tavoittelu.

1 kommentti

Artikkelit

Miehet heteroina, homoina ja naisina

Tänä vuonna Kuopio tanssii ja soin Brasiliasta, USA:sta ja Puolasta saapuneet päävieraat tarjosivat monta näkökulmaa miesten keskinäiseen huumoriin, homososiaalisuuteen, fyysiseen kisailuun ja roolileikkeihin. Homoeroottinen viritys kupli sekä piilossa lihaksikkaan pinnan alla että juhlan aiheena värikkääseen karkkipaperiin käärittynä.

Ei kommentteja

Artikkelit

Pelon ja täyttymyksen välissä

Koreografi Susanna Leinonen pohtii uutta yhteistyötään miehensä kanssa, kokee hurmion hetkiä, miettii, miten tanssittaisi laatikkoa ja ajattelee välillä, että perseestä koko homma.

Ei kommentteja

Artikkelit

Onko liikkuva kuva tullut jäädäkseen?

Viime vuosina liikkuvan kuvan käytöstä on tullut vakiintunut ilmaisukeino esittävässä taiteessa. Onko kyse kuherruskuukaudesta, joka hiljalleen hiipuu? Vai onko se jo elimellinen osa näyttämökerrontaa? Mihin suuntaan kuvallisuus kehittyy? Kysyimme näkemyksiä neljältä esittävän taiteen tekijältä.

Ei kommentteja

Artikkelit

Klovni vakavissaan

Ranskassa asuva sirkustaiteilija Jenni Kallo sanoo, että koomisuus voi olla ihmiselle kirous. Hänelle se on lahja, sillä hän teki siitä itselleen ammatin.

Ei kommentteja

Artikkelit

Tahto antaa kaikkensa

Kotimaisen harrastajateatterin kehitys on viime vuosina kulminoitunut dramaturgisen ajattelun laajentumiseen ja ohjauksellisen otteen kaventumiseen. Soveltavan teatterin työtavat ovat yleistyneet samalla, kun maahamme on syntynyt pulaa työhönsä intohimoisesti suhtautuvista, ammattitaitoisista ja yhteistyökykyisistä ohjaajista. Mistä löytyisi uutta terää harrastajateatterille?

Ei kommentteja

Artikkelit

Artikkelit 5/2012

Lue kaikki artikkelit Teatteri&Tanssi-lehdestä 5/2012.

Ei kommentteja

Vakiot

Kolumni: Elokuun opetuksia

Kesän kääntyessä kohti loppuaan, elokuun lämpiminä öinä kirjailija miettii syksyn töitä, kirjallisia tilaisuuksia, markkinointia.

Ei kommentteja

Vakiot

Kirjat: Mistä journalismi vaikenee

Janne Junttilan Dokumenttiteatterin uusi aalto valottaa lajin historiaa sekä nykytekijöitä työtapoineen. Kirjoittaja on valmistunut teatterintutkijaksi ja työskennellyt toimittajana. Teos on journalistinen raportti ja kansalaisaktivismista sekä prosessikeskeisyydestä kiinnostuneille tekijöille suunnattu menetelmäopas.

Ei kommentteja

Arviot

Arviot 5/2012

Lue kaikki arviot Teatteri&Tanssi-lehdestä 5/2012.

Ei kommentteja

Arviot

Piruparat pakoretkillään

Miehisyys on perikadossa. Näin voisi päätellä, mikäli ottaa vakavasti saksalaisen ja hollantilaisen vierailuesityksen Tampereen Teatterikesässä. Schaubühne Berlinin ja Toneelgroep Amsterdamin esitykset olivat yksituumaisia siitä, että nykymiehet ovat turhautuneita, infantiileja, pinnallisia ja paatuneita – mutta alati levottomia ja lähtökuopissa päästäkseen pakoon latteaa elämäänsä. He sekä elättelevät että pelkäävät omia homoeroottisia fantasioitaan. Ja mikä pahinta: näköpiirissä ei ole parannusta.

Ei kommentteja

Arviot

Mies kasvaa runoa

Sanat kasvavat hänestä kuin oksat hongasta. Osa niistä lepattaa hentoina tuulenvirissä, toiset työntyvät jämäköinä kuin jättiläisen hauis. Kajaanin Runoviikon taiteellinen johtaja Taisto Reimaluoto toi monipuoliselle ja yhteisöllisiä teemoja viljelleelle festivaalille kaksi omaa esitystään.

Ei kommentteja

Arviot

Taiten törmäytetty

Täydenkuun Tanssien tiedotustilaisuudessa tanssija-koreografi-pedagogi Marjo Kuusela näyttää suhtautuvan epäillen Kenen kädet –produktion onnistumiseen. Eikä hän halua tulla jatkuvasti tituleeratuksi akateemikoksikaan, vaikka juuri se tuntuu olevan piste tämän esitystaiteellisen yhteistyön päällä. Kuuselan entinen oppilas, tanssitaiteilija ja muusikko Panu Varstala vakuuttaa autuaasti hymyillen, että kynnys astua lavalle akateemikon kanssa oli korkea. Ensi-illassa ei kuitenkaan ollut havaittavissa kuin ripaus asianmukaista kunnioitusta.

Ei kommentteja

Arviot

Karmeaa täydellisyyttä

Rumpu pärisee. Riisutulla näyttämöllä pehmeästi liikkuvat esiintyjät on puettu maanläheisiin väreihin. Ilman groteskin barbiemaista irtopäätä vaikutelma voisi olla jopa harmoninen.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Miten käy suomalaisen taiteen ja taitelijan?

Laki valtion Taiteen edistämiskeskuksesta tulossa eduskunnan käsittelyyn.

1 kommentti

Vain verkossa

Ensi linja -palkinnot

Esko Roineelle ja Maria Ylipäälle on molemmille myönnetty ansioituneen musiikkiteatterin tekijän Ensi linja -tunnustuspalkinto.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Syksyn ensi-iltoja

Teattereiden syksyn ensi-iltoja 15.10.2012 asti koko maan kattavasti.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Tiina Myllymäelle Edvard Fazer -palkinto

Kansallisbaletin tanssija palkittiin.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Teatteri Avoimet Ovet muuttaa Erottajalle

Teatteri Avoimet Ovet muuttaa.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Lainsuojattomat tarjoaa runsaudensarven

Teatteria, tanssia ja sirkusta Lainsuojattomat-festivaaleilla.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Täydenkuun Tanssit: villistä festarista nykytanssin työkaluksi

Suomeen pitäisi tuoda enemmän ulkomaisia esityksiä, sanoo Harri Kuorelahti.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Raportti BodyWord-festivaalilta

Pia Lindy raportoi BodyWord-festivaalilta.

Ei kommentteja