Teatteri & Tanssi & Sirkus

Lehti 6-7 on ilmestynyt – anna meille palautetta lehdestä klikkaamalla TÄSTÄ!

Koko maan esityskalenteri

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti tarjoaa nyt ainoana Suomessa koko maan esityskalenterin ensi-iltoineen.

Oletko menossa Itä-Suomeen, Pohjanmaalle tai vaikkapa pääkaupunkiseudulle? Katso mitä sillä alueella tarjotaan.

Esityskalenterissa teatterin, tanssin, sirkuksen ja oopperan toimijat ilmoittavat esityksistään. Kalenteri päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa, aina lehden uuden numeron ilmestyttyä.

Ilmoitukset esityskalenteriin riitta.mattila@teatteritanssi.fi. Painetussa lehdessä hinta 2,5 €/palstamillimetri + alv.

Artikkelit

Ohjaajan paikat

Ohjaajan työnkuva on pitkään ollut murroksessa yhä itsenäisemmän näyttelijäihanteen myötä. Teatterin tekeminen on silti harvoin demokraattista. Kenen ääni esityksissä nyt kuuluu?

Ei kommentteja

Artikkelit

Kriitikko on kulttuuriteollisuuden osa

Donald Hutera, 55, on Lontoossa asuva amerikkalainen taidekriitikko, joka rakastaa suomalaista tanssitaidetta. Hänet tunnetaan hyvin myös kaikissa eurooppalaisissa tanssikeskuksissa.

Ei kommentteja

Artikkelit

Komeassa laskusuunnassa

Ene-Liis Semper on ohjaaja ja kuvataiteilija, jonka mielestä taiteen raja-aidat ovat naurettavia. Virolaisen Teatteri NO99:n toinen perustaja tekee esityksiä, joissa perinteet eivät paina. Ryhmä vierailee Tampereen Teatterikesässä.

Ei kommentteja

Artikkelit

Kolme musiikkiteatteriteosta: Kansaa äänessä!

Mitä yhteistä on kevään kolmella historiaan sijoittuvalla musiikillisella näyttämöteoksella? Kristina från Duvemåla, Kilpakosijat ja Puhdistus todistavat vastakkaisin tyylein, miten kerrostamisen ja etäännyttämisen voima toimii musiikkiteatterissa.

Ei kommentteja

Artikkelit

Lihan ristiretkellä

Koreografi ja tanssija Emio Greco puhuu lihasta. Hän pitää sitä sekä fyysisen että sielullisen ilmaisijana ja kotina. Se kantaa itsessään evoluutiota. Nämä ajatukset näkyvät myös Grecon tanssissa ja teoksissa. Hän etsii keholle uutta dramaturgiaa.

Ei kommentteja

Artikkelit

Kohti uusia aavistuksia

Teatterikorkeakoulun musiikin lehtori Jussi Tuurna ryhtyy vapaaksi taiteilijaksi. Hän pohtii musiikkiteatterin mahdollisuuksia, idealismia ja kasvihuonetta.

Ei kommentteja

Artikkelit

Kuinka syntyy hyvä festari?

Kesä tuo tullessaan esittävän taiteen festivaalit. Niiden ohjelmistot suodattuvat taiteellisten johtajien maun ja pyrkimysten läpi. Mitä he haluavat kertoa tästä ajasta? Kysyimme viisi kysymystä viideltä festaripomolta.

Ei kommentteja

Artikkelit

Näyttelijä ja yleisö

Näyttelijä Jussi Lehtonen tekee tutkimusmatkaa esiintyjän ja yleisön suhteeseen. Hän on perehtynyt keskeisten teatteriteoreetikoiden näkemykseen aiheesta ja päätyy omaan synteesiinsä ja tulkintaansa.

Ei kommentteja

Vakiot

Inner fame

Katselin maaliskuisena sunnuntai-iltana tv:stä Lady Gagan kiertuetaltiointia New Yorkista. Artisti oli minulle ennestään tuttu lähinnä otsikoista.

1 kommentti

Arviot

Huhu vangitsee

”Minulle on sanottu, että istu renkaassa ja näytä hyvältä, aivan sama mitä teet”, totesi Ilona Jäntti Teatteri-lehden haastattelussa. Laban Centressä Lontoossa ja Cirkus Piloterna -koulussa Tukholmassa opiskellut tanssija ja ilma-akrobaatti osoitti neljän pienoisteoksen (2009-12) sarjassaan Huhu ja muita sirkusteoksia tilalle ja ilmalle, että tämän neuvon hän on hylännyt.

Ei kommentteja

Arviot

Suora lähetys ydinperheestä

Sydän on pakahtua, kun Peter Franzénin Tumman veden päällä -esikoisromaanin Pete aineellistuu Kansallisteatterissa. Olen vieläkin häiriötilassa, liikuttunut.

Ei kommentteja

Arviot

Irti päästämisen harjoitus

Tänä vuonna 15-vuotista toimintaansa juhlivan Kekäläinen & Companyn uusin teos on minimalistinen ja luonnoksenomainen duetto elämän keskeneräisyydestä ja harjoittelun välttämättömyydestä. Rehearsal lähestyy harjoituksen ideaa konkreettisesti ja filosofisesti sekä pyrkii löytämään uusia merkityksiä harjoituksen käsitteelle.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Mikkelin balettijuhlille Eifman ja Vaganova

Boris Eifmanin balettiryhmä saapuu Mikkelissä pidettäville Savcor Ballet –festivaaleille.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Festivaaleja ja tapahtumia kotimaassa

Fesivaaleja ja tapahtumia koko maan kattavasti.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Kesäteattereiden ensi-iltoja

Kesäteatteriesityksiä koko maan kattavasti.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Ensi-illat

Teattereiden ensi-illat koko maan kattavasti.

Ei kommentteja