Artikkelit

Kokemuksen rintaäänellä

Ralf Långbackan mielestä ohjaajan on oltava löytöretkeilijä eikä keksijä. Uusliberalismi ja itsekeskeisyys ovat hänen mielestään johtaneet nykyiseen projektiteatterin malliin, josta puuttuu jatkuvuus.

Ei kommentteja

Onko TeaK ammattikoulu?

Anni Klein (entinen Ojanen) ja Kimmo Modig opiskelivat yhtä aikaa Teatterikorkeakoulussa, joka ei heidän mielestään kouluta taiteilijoita vaan ammattilaisia. He sanovat, että erityisesti klassikkojaksolla oppilaita valmistetaan vain laitosteatterin tarpeisiin. Mitä väitteisiin vastaavat opettajat? Entä opiskelija Paula Vesala?

Ei kommentteja

Tähtien maassa

Näyttelijä Suvi-Sini Peltola saa kutsun Amerikkaan matkalla lankakauppaan, ottaa mukaansa Washingtoniin roolihahmonsa ja mummunsa sekä nauttii jenkkiyleisön estottomuudesta.

Ei kommentteja

Sukelluksia aikaan ja historiaan

Kotimaisen teatterin valtavirrasta jää harvoin elämään aikaa kestäviä näytelmätekstejä. Sellaisiakin kuitenkin kirjoitetaan, kuten Seppo Parkkisen Animalis ja Annina Enckellin De bäst anpassade.

Ei kommentteja

Elämysteatteri tulee

Seitsemän vuotta taikurina riitti Janne Raudaskoskelle. Uusia esityksiään hän kutsuu elämysteatteriksi, johon kuuluu taian tuntu.

Ei kommentteja

Mies seisoo yksin

Masi Tiitta on opiskellut kuusi vuotta säveltämistä Sibelius-Akatemiassa, josta hän ajautui esitystaiteen pariin. Huhtikuussa on hänen ensimmäisen soolonsa aika.

Ei kommentteja