Teatteri & Tanssi & Sirkus

Lehti 6-7 on ilmestynyt – anna meille palautetta lehdestä klikkaamalla TÄSTÄ!

Koko maan esityskalenteri

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti tarjoaa nyt ainoana Suomessa koko maan esityskalenterin ensi-iltoineen.

Oletko menossa Itä-Suomeen, Pohjanmaalle tai vaikkapa pääkaupunkiseudulle? Katso mitä sillä alueella tarjotaan.

Esityskalenterissa teatterin, tanssin, sirkuksen ja oopperan toimijat ilmoittavat esityksistään. Kalenteri päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa, aina lehden uuden numeron ilmestyttyä.

Ilmoitukset esityskalenteriin riitta.mattila@teatteritanssi.fi. Painetussa lehdessä hinta 2,5 €/palstamillimetri + alv.

Artikkelit

Kokemuksen rintaäänellä

Ralf Långbackan mielestä ohjaajan on oltava löytöretkeilijä eikä keksijä. Uusliberalismi ja itsekeskeisyys ovat hänen mielestään johtaneet nykyiseen projektiteatterin malliin, josta puuttuu jatkuvuus.

Ei kommentteja

Artikkelit

Onko TeaK ammattikoulu?

Anni Klein (entinen Ojanen) ja Kimmo Modig opiskelivat yhtä aikaa Teatterikorkeakoulussa, joka ei heidän mielestään kouluta taiteilijoita vaan ammattilaisia. He sanovat, että erityisesti klassikkojaksolla oppilaita valmistetaan vain laitosteatterin tarpeisiin. Mitä väitteisiin vastaavat opettajat? Entä opiskelija Paula Vesala?

Ei kommentteja

Artikkelit

Tähtien maassa

Näyttelijä Suvi-Sini Peltola saa kutsun Amerikkaan matkalla lankakauppaan, ottaa mukaansa Washingtoniin roolihahmonsa ja mummunsa sekä nauttii jenkkiyleisön estottomuudesta.

Ei kommentteja

Artikkelit

Sukelluksia aikaan ja historiaan

Kotimaisen teatterin valtavirrasta jää harvoin elämään aikaa kestäviä näytelmätekstejä. Sellaisiakin kuitenkin kirjoitetaan, kuten Seppo Parkkisen Animalis ja Annina Enckellin De bäst anpassade.

Ei kommentteja

Artikkelit

Elämysteatteri tulee

Seitsemän vuotta taikurina riitti Janne Raudaskoskelle. Uusia esityksiään hän kutsuu elämysteatteriksi, johon kuuluu taian tuntu.

Ei kommentteja

Artikkelit

Mies seisoo yksin

Masi Tiitta on opiskellut kuusi vuotta säveltämistä Sibelius-Akatemiassa, josta hän ajautui esitystaiteen pariin. Huhtikuussa on hänen ensimmäisen soolonsa aika.

Ei kommentteja

Vakiot

Keksijän pulma

Toissakertaisen Teatteri&Tanssi-lehden kolumnissa olleen Kaamos–pojanpoikani äiti Elsa sai pahan issiassäryn, joka vaivalloitti vauvanhoidon. Alle kaksivuotiaskin painaa paljon, ja sen kantelu kävi mahdottomaksi. Lääkärit eivät voineet mitään. Lepoa ja kipupillereitä.

Ei kommentteja

Arviot

Arviot 3/2013

Lue kaikki arviot Teatteri&Tanssi-lehdestä 3/2013.

Ei kommentteja

Arviot

Rakkauskirjeet dokumentteina

Esitystaiteilija Pilvi Porkola lukee katsojille paloja viimeisen 15 vuoden aikana kirjoittamistaan rakkauskirjeistä seitsemälle eri miehelle. No more broken hearts -teoksen esitystilanne Kiasman asiallisen seminaaritilan yleisvalaistuksessa on teon henkilökohtaisuuteen nähden yllättävän vaivaton. Kyseessä ei ole intiimi uskoutumistilanne, vaan esitystilanne, josta sekä katsoja että esiintyjä ovat tietoisia.

Ei kommentteja

Arviot

Markkinavoimien takana on tuttuja naamoja

Yöunet siinä menivät. Suomen Kansallisteatterin Neljäs tie on yksi 2000-luvun ehkä vaikuttavin teatteriteko. Esitys lyö näyttämölle analyysin itsenäisyytemme ajan suomalaisesta ja eurooppalaisesta sosiaali- ja taloushistoriasta, hyvinvointivaltion rakentamisen ja purkamisen. Sen repliikit ovat faktaa. Ne perustuvat haastatteluihin, puheisiin ja pöytäkirjoihin. Näemme kokoushuoneiden ja kabinettien maailman, jossa asioista päättävät ihmiset. Näyttelijät tekevät hurjaa työtä.

Ei kommentteja

Arviot

Narrit ja kuninkaat

Odotin Lilla Teaternin Kungenin olevan Timo Harakan ja Antti Karumon näytelmän Björn Wahlroosista. Hyvä aihe, erityisesti ajatellen Nokian Salon tehtaan viimevuotista alasajoa. Vastakkain näyttämöllä Salon seudun ruhtinas, kovalla pelillä rikastunut kartanonherra, ja tuollaisessa pelissä pois potkitut ihmiset paikallisessa Prismassa ostoksilla…

Ei kommentteja

Arviot

Tutkiminen esityksenä

Berliiniläiskoreografi Jana Unmüßig on valmistanut neljän suomalaistanssijan kanssa esityksen Colour colour. Se esittelee minimalistisesti rakenteita ja elementtejä, joista tanssiteos muodostuu: tilan käytöstä, ajan manipuloinnista, tanssijoiden suhteesta toisiinsa, liikkeestä, yleisön ja esityksen suhteesta.

Ei kommentteja

Arviot

Kauden parasta baletissa

Kansallisbaletin tuorein ensi-ilta oli vanhan kertausta, mutta en valita. Tarjonta oli kauden tanssi-illoista paras, täyttä antia joka hetki: Jorma Elon Double Evil, ruotsalaisen Johan Ingerin Walking Mad ja huipennuksena Vaslav Nijinskin Kevätuhri. Tripla-ilta nähtiin myös Moskovan Kevätuhri 100 vuotta -festivaalilla huhtikuussa.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Teatteri- ja mediatyöntekijät valitsivat hallituksen

Henkilövalintoja.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Seinäjoen Harrastajateatterikesä 40 vuotta!

Harrastajateatteria jo neljäkymmentä vuotta.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Suomentaja Jukka-Pekka Pajunen palkittiin Thalia-gaalassa

Teatterialan neljännessä Thalia-gaalassa palkittiin muun muassa Jukka-Pekka Pajunen, jolle ojennettiin Avainpalkinto (Nyckelpriset).

Ei kommentteja

Vain verkossa

Avustuksia jaettiin

Valtion Näyttämötaidetoimikunta, Taiteen edistämiskeskus ja Uudenmaan taidetoimikunta jakoivat avustuksia.

Ei kommentteja