Artikkelit

Artikkelit 3/2012

Kaikki artikkelit Teatteri&Tanssi-lehdessä 3/2012.

Ei kommentteja

Kertakäyttöä vastaan

Ohjaaja Mikko Roihan ja koreografi Tero Saarinen kamppailevat teosten pidempien elinkaarten puolesta. Kyseessä on taistelu parempien esitysten ja elinvoimaisen ohjelmiston puolesta.

Ei kommentteja

Koppeja ja läpimurtoja

Valtteri Raekallio, 29, on tanssinut ammattimaisesti kymmenkunta vuotta. Kaksi merkittävintä työllistäjää ovat olleet Tommi Kitin tanssiryhmä sekä kiinnitys Helsinki Dance Companyyn vuodesta 2006. Nyt Raekallio on astumassa uuteen vaiheeseen, josta hän puhuu aavistuksen varovaisesti. Kalevalan päivänä Kulttuurirahasto myönsi hänelle vuoden työskentelyapurahan. Uuteen elämänvaiheeseen liittyy myös toinen, työelämää paljon suurempi tekijä, Hugo 7 viikkoa.

Ei kommentteja

Putinin lapset teatterissa

Pietarilainen Baltijski Dom puhuttaa nyt dokumenttiteatterillaan. Esitysten aiheina on nuorison liikehdintä, väkivallanteot ja poliittinen fanatismi – asioita, joista ei venäläisessä mediassa välttämättä puhuta.

Ei kommentteja

Miten sinusta tuli taiteilija?

Taiteilijan erityisrooli nousee esiin aina, kun puhutaan kulttuuripolitiikasta ja rahasta. Moni on sitä mieltä, että taiteilijuutta on tuettava ja ylläpidettävä eri tavoin kuin muita ammatti-identiteettejä, että se ei ole vain ammattiopintojen ja työpaikan summa. Taiteilija-kuvaan liittyy tiukasti myös se, mitä taiteelta ja taiteilijoilta odotamme. Pitääkö heidän tarjota meille pohdittuja näkemyksiä ja avartavia maailmankuvia?

Ei kommentteja

Valta valinkauhassa

Kari Heiskanen ohjaa yhtä teosta, suunnittelee kolmea seuraavaa ja pohtii kaiken aikaa, mitä valta merkitsee. Ohjaaja-näyttelijä kirjasi työhönsä liittyviä ajatuksia maaliskuussa ohjatessaan Kuninkaan puhe -teosta.

Ei kommentteja