Teatteri & Tanssi & Sirkus

Lehti 6-7 on ilmestynyt – anna meille palautetta lehdestä klikkaamalla TÄSTÄ!

Koko maan esityskalenteri

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti tarjoaa nyt ainoana Suomessa koko maan esityskalenterin ensi-iltoineen.

Oletko menossa Itä-Suomeen, Pohjanmaalle tai vaikkapa pääkaupunkiseudulle? Katso mitä sillä alueella tarjotaan.

Esityskalenterissa teatterin, tanssin, sirkuksen ja oopperan toimijat ilmoittavat esityksistään. Kalenteri päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa, aina lehden uuden numeron ilmestyttyä.

Ilmoitukset esityskalenteriin riitta.mattila@teatteritanssi.fi. Painetussa lehdessä hinta 2,5 €/palstamillimetri + alv.

Artikkelit

Kertakäyttöä vastaan

Ohjaaja Mikko Roihan ja koreografi Tero Saarinen kamppailevat teosten pidempien elinkaarten puolesta. Kyseessä on taistelu parempien esitysten ja elinvoimaisen ohjelmiston puolesta.

Ei kommentteja

Artikkelit

Koppeja ja läpimurtoja

Valtteri Raekallio, 29, on tanssinut ammattimaisesti kymmenkunta vuotta. Kaksi merkittävintä työllistäjää ovat olleet Tommi Kitin tanssiryhmä sekä kiinnitys Helsinki Dance Companyyn vuodesta 2006. Nyt Raekallio on astumassa uuteen vaiheeseen, josta hän puhuu aavistuksen varovaisesti. Kalevalan päivänä Kulttuurirahasto myönsi hänelle vuoden työskentelyapurahan. Uuteen elämänvaiheeseen liittyy myös toinen, työelämää paljon suurempi tekijä, Hugo 7 viikkoa.

Ei kommentteja

Artikkelit

Putinin lapset teatterissa

Pietarilainen Baltijski Dom puhuttaa nyt dokumenttiteatterillaan. Esitysten aiheina on nuorison liikehdintä, väkivallanteot ja poliittinen fanatismi – asioita, joista ei venäläisessä mediassa välttämättä puhuta.

Ei kommentteja

Artikkelit

Miten sinusta tuli taiteilija?

Taiteilijan erityisrooli nousee esiin aina, kun puhutaan kulttuuripolitiikasta ja rahasta. Moni on sitä mieltä, että taiteilijuutta on tuettava ja ylläpidettävä eri tavoin kuin muita ammatti-identiteettejä, että se ei ole vain ammattiopintojen ja työpaikan summa. Taiteilija-kuvaan liittyy tiukasti myös se, mitä taiteelta ja taiteilijoilta odotamme. Pitääkö heidän tarjota meille pohdittuja näkemyksiä ja avartavia maailmankuvia?

Ei kommentteja

Artikkelit

Valta valinkauhassa

Kari Heiskanen ohjaa yhtä teosta, suunnittelee kolmea seuraavaa ja pohtii kaiken aikaa, mitä valta merkitsee. Ohjaaja-näyttelijä kirjasi työhönsä liittyviä ajatuksia maaliskuussa ohjatessaan Kuninkaan puhe -teosta.

Ei kommentteja

Vakiot

Aihelähtöinen kirjoittaminen

Olimme viime vuoden toukokuussa Pariisissa esittelemässä suomalaista näytelmäkirjallisuutta. Heini Junkkaala esitti tilaisuudessa ajatuksen, että suomalaisia näytelmäkirjailijoita yhdistää aihelähtöisyys. Tämä tuntui intuitiivisesti oikealta. Mutta mitä on aihelähtöisyys?

Ei kommentteja

Arviot

Esitys esittämisen esittämisestä

Mikäpä olisi luontevampi tapa liikkua esitystaiteen laajalla kentällä kuin bändikeikka? Esitystaiteen seurasta ponnistavan Napoleon Pink Horse -bändin samannimisessä esityksessä yhdistyvät luontevasti musiikki, teksti, liike ja skenografia. Samalla Napoleon Pink Horse tarkastelee populaarikulttuurin esittämisen tapoja askeleen sivusta, ironisesti ja lämmöllä.

Ei kommentteja

Arviot

Riipaisevan haikea

13 uponnutta vuotta on huikea teos. Paula Salmisen näytelmä on juureva ja poeettinen, tuttu ja mystinen. Pitkä kehittelytyö näkyy: repliikit ovat hiottuja, kohtaukset tarkkoja ja eri aikatasoissa risteilevä muoto kirkas.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Teatteri Avoimet Ovet etsii uutta tilaa

Kansanvalistusseura on 16.5.2012 yllättäen irtisanonut helsinkiläisen Teatteri Avoimien Ovien vuokrasopimuksen

Ei kommentteja

Vain verkossa

Näytelmäkirjallisuuden kantaesitystuet

Valtion näyttämötaidetoimikunta on jakanut näytelmäkirjallisuuden kantaesitystuet vuodelle 2012.

Ei kommentteja

Vain verkossa

CIRKOSSA KUOHUU

Uuden Sirkuksen Keskus Cirko on erottanut toiminnanjohtaja Tomi Purovaaran tehtävästään.

Ei kommentteja

Vain verkossa

From Start to Finnish

Opetus- ja kulttuuriministeriön From Start to Finnish -näytelmävientihankkeella tuetaan kotimaisten näytelmien esittämistä Edinburgh Fringe -teatterifestivaalilla ja tavoitellaan sitä kautta näytelmien pääsyä Ison-Britannian teattereiden ohjelmistoihin.

Ei kommentteja