Teatteri & Tanssi & Sirkus

Lehti 5 on ilmestynyt, anna palautetta klikkaamalla TÄSTÄ!

Koko maan esityskalenteri

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti tarjoaa nyt ainoana Suomessa koko maan esityskalenterin ensi-iltoineen.

Oletko menossa Itä-Suomeen, Pohjanmaalle tai vaikkapa pääkaupunkiseudulle? Katso mitä sillä alueella tarjotaan.

Esityskalenterissa teatterin, tanssin, sirkuksen ja oopperan toimijat ilmoittavat esityksistään. Kalenteri päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa, aina lehden uuden numeron ilmestyttyä.

Ilmoitukset esityskalenteriin riitta.mattila@teatteritanssi.fi. Painetussa lehdessä hinta 2,5 €/palstamillimetri + alv.

Artikkelit

Suomi-projekti Lounais-Suomessa

Esittävän taiteen toimijat vastaavat tiukkojen aikojen haasteisiin erilaisin linjauksin. Instituutioista Turku panostaa klassikoihin ja yhteistyöhön, Porissa halutaan miellyttää yleisöä ja Raumalla uskotaan paikallisuuteen. Tanssi- ja teatteriryhmät ovat löytäneet alueelta omat tonttinsa.

Ei kommentteja

Artikkelit

Pohjolan tanssiakat

Satu Tuomisto ja Pirjo Yli-Maunula ovat pohjoisen vahvoja vaikuttajanaisia. Oulusta on heidän aikanaan taottu omatoiminen ja omaleimainen tanssikaupunki.

Ei kommentteja

Artikkelit

Uutta humanismia hakemassa

Humanistisen ajattelun ja siihen liittyvän poliittisuuden päivittäminen nykyaikaan on haaste, johon älymystö ja esitysten tekijät hakevat vastauksia eri puolilla maailmaa. Tukholmassa puhuivat muun muassa William Forsythe ja Kendall Thomas.

Ei kommentteja

Artikkelit

Irti vapauden harhoista

Helsinki Dance Companyn taiteellinen johtaja Jyrki Karttunen mietiskelee taiteilijan vapautta, asemoi itseään hallinnollisten päätöstentekijän rooliin ja on hiukan varpaillaan.

Ei kommentteja

Artikkelit

Dramatisoinnin taide

Onko dramatisoiminen oikeaa taidetta? Onko se näytelmän tekemistä vai oikeastaan sen ohjaamista? Dramaturgi Maria Kilpi purkaa kysymyksiä eri materiaalien näyttämösovituksista, joita nyt tehdään ympäri maata.

Ei kommentteja

Vakiot

Koukussa lihaan

Kuolemalla ei ole tarjota yllätyksiä, jos on huono rakkaudessa, kirjoittaa Erkki Pirtola. Hän seikkailee Erottajan gallerioissa ja äityy kommentoimaan Teemu Mäen kuolemaan tuomittua lihaa sekä Marjatta Tapiolan ja Jarmo Kukkosen taidetta.

Ei kommentteja

Arviot, Vain netissä

Mikä elämä

Kassandrateatterin tuottama, somalinaisten ja suomalaisrouvan kohtaamisesta helsinkiläisessä kerrostalossa kertova Mikä elämä!-esitys käsitteli somalinaisten ongelmia sekä eri sukupolvien suhtautumisesta avioliittoon ja työntekoon.

Ei kommentteja

Arviot, Vain netissä

Rakkautta seinän läpi

Minna Tervamäki ja Kare Länsivuori ovat tehneet toistaiseksi viimeisestä Kansallisbaletin jälkeisestä yhteistyöstään tanssiteoksen Yksiö entiselle kotinäyttämölleen Aleksanterinteatteriin.

Ei kommentteja

Arviot

Arviot 2/2013

Lue kaikki arviot Teatteri&Tanssi-lehdestä 2/2013

Ei kommentteja

Arviot

Suuri askel ihmisyyteen

Yhdestoista Sivuaskel-festivaali toi Zodiakin näyttämöille kansainvälisiä vieraita, joiden tanssiteoksia yhdistää queer-esitystaiteen tyyli, ruumiin moniulotteisuus. Sukupuolittuneita rooleja ja kuvia valjastetaan uuteen käyttöön.

Ei kommentteja

Arviot

Tunteen ja taidon sirkussarja

Circo Aereon tuotanto Pienempiä paloja koostuu noin kymmenestä itsenäisestä nykysirkusnumerosta. Kolmen muusikon yhtye sitoo lattia-akrobatian, cyr-renkaan, jongleerauksen, vertikaaliköyden ja klovnerian kokonaisuudeksi. jonka on ohjannut akrobaatti ja ohjaaja Sanna Silvennoinen.

Ei kommentteja

Arviot

”Huoria!” huutaa Aristoteles

Ryhmäteatterissa luodaan uutta pedagogiikkaa (nais)historian käyttöön.

Ei kommentteja

Vain netissä, Vain verkossa

Kansallisoopperan säätiön uusi hallitus

Suomen Kansallisoopperan säätiölle on nimetty uusi hallitus.

Ei kommentteja

Vain netissä, Vain verkossa

Sopimus kulttuuri- ja koulutusvaihdosta

Suomen Madridin-instituutti on tehnyt sopimuksen kulttuuri- ja koulutusvaihdosta
Extremaduran itsehallintoalueen kanssa (Espanja).

Ei kommentteja