Artikkelit

Artikkelit 2/2012

Kaikki artikkelit Teatteri&Tanssi-lehdessä 2/2012.

Ei kommentteja

Vieraille vesille

Latinalaistanssien nelinkertainen maailmanmestari Jukka Haapalainen ja balettinäyttämöiden tähti Nina Hyvärinen eivät jääneet luomaan uraa suoraviivaisesti oman lajinsa huipulla, vaan lähtivät molemmat etsimään jotakin enemmän.

Ei kommentteja

Artisticus politicus

Suomen ja Venäjän presidentinvaalikevät panee kysymään, millä motiiveilla kulttuuriväki osallistui näkyvästi vaalikampanjointiin. Aiheesta keskustelemassa päätoimittajat Minna Tawast ja Annukka Ruuskanen.

Ei kommentteja

Siirtymätilassa muutoksessa – aina

Skenografi Elina Lifländer matkustaa Suomenlinnaan, purkaa kellarigallerian esitysinstallaatiota, yrittää pukea sanattomuutta sanoiksi ja pohtii ryhmässä työskentelyn olemusta.

Ei kommentteja

Ei saa olla pihi

Annika Tudeer on taustaltaan tanssija ja koreografi. Hän liikkuu luontevasti eri taiteenlajien sekä taiteen ja teorian välillä. Taiteilija on saanut kuulla olevansa milloin tanssija, koreografi, performanssitaiteilija, milloin ohjaaja, johtaja tai kriitikko. Määrittelemisen hän on jättänyt muille. Itse tekeminen on hänelle tärkeintä.

Ei kommentteja

Taiteilija, seuraatko taidetta?

Kysyimme kolmelta esittävän taiteen tekijältä, mitä merkitystä heille on muiden taiteilijoiden työllä ja teoksilla? Vastaamassa ohjaaja Katariina Numminen, pukusuunnittelija Marja Uusitalo ja sirkustaiteilija Ville Walo.

Ei kommentteja

Q-teatteri muuttuu ensembleksi

Jäsenistönsä yhteisenä vierailuteatterina toiminut Q-teatteri muuttaa kokonaan toiminta-ajatustaan. 50-henkisen freelance-joukon yhteisenä tuotantoalustana toiminut teatteri alkaa tänä vuonna toimia kiinteänä ensemblena. Kuukausipalkkaisiksi näyttelijöksi ollaan ainakin seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi kiinnittämässä Elina Knihtilä, Tommi Korpela, Pirjo Lonka, Elena Leeve ja Eero Ritala sekä Jani Volanen, joka jatkossa myös ohjaa Q:n esityksiä teatterinjohtaja Antti Hietalan ohella.

Ei kommentteja