Teatteri & Tanssi & Sirkus

Lehti 6-7 on ilmestynyt – anna meille palautetta lehdestä klikkaamalla TÄSTÄ!

Koko maan esityskalenteri

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti tarjoaa nyt ainoana Suomessa koko maan esityskalenterin ensi-iltoineen.

Oletko menossa Itä-Suomeen, Pohjanmaalle tai vaikkapa pääkaupunkiseudulle? Katso mitä sillä alueella tarjotaan.

Esityskalenterissa teatterin, tanssin, sirkuksen ja oopperan toimijat ilmoittavat esityksistään. Kalenteri päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa, aina lehden uuden numeron ilmestyttyä.

Ilmoitukset esityskalenteriin riitta.mattila@teatteritanssi.fi. Painetussa lehdessä hinta 2,5 €/palstamillimetri + alv.

Artikkelit

Vieraille vesille

Latinalaistanssien nelinkertainen maailmanmestari Jukka Haapalainen ja balettinäyttämöiden tähti Nina Hyvärinen eivät jääneet luomaan uraa suoraviivaisesti oman lajinsa huipulla, vaan lähtivät molemmat etsimään jotakin enemmän.

Ei kommentteja

Artikkelit

Artisticus politicus

Suomen ja Venäjän presidentinvaalikevät panee kysymään, millä motiiveilla kulttuuriväki osallistui näkyvästi vaalikampanjointiin. Aiheesta keskustelemassa päätoimittajat Minna Tawast ja Annukka Ruuskanen.

Ei kommentteja

Artikkelit

Siirtymätilassa muutoksessa – aina

Skenografi Elina Lifländer matkustaa Suomenlinnaan, purkaa kellarigallerian esitysinstallaatiota, yrittää pukea sanattomuutta sanoiksi ja pohtii ryhmässä työskentelyn olemusta.

Ei kommentteja

Artikkelit

Ei saa olla pihi

Annika Tudeer on taustaltaan tanssija ja koreografi. Hän liikkuu luontevasti eri taiteenlajien sekä taiteen ja teorian välillä. Taiteilija on saanut kuulla olevansa milloin tanssija, koreografi, performanssitaiteilija, milloin ohjaaja, johtaja tai kriitikko. Määrittelemisen hän on jättänyt muille. Itse tekeminen on hänelle tärkeintä.

Ei kommentteja

Artikkelit

Taiteilija, seuraatko taidetta?

Kysyimme kolmelta esittävän taiteen tekijältä, mitä merkitystä heille on muiden taiteilijoiden työllä ja teoksilla? Vastaamassa ohjaaja Katariina Numminen, pukusuunnittelija Marja Uusitalo ja sirkustaiteilija Ville Walo.

Ei kommentteja

Artikkelit

Q-teatteri muuttuu ensembleksi

Jäsenistönsä yhteisenä vierailuteatterina toiminut Q-teatteri muuttaa kokonaan toiminta-ajatustaan. 50-henkisen freelance-joukon yhteisenä tuotantoalustana toiminut teatteri alkaa tänä vuonna toimia kiinteänä ensemblena. Kuukausipalkkaisiksi näyttelijöksi ollaan ainakin seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi kiinnittämässä Elina Knihtilä, Tommi Korpela, Pirjo Lonka, Elena Leeve ja Eero Ritala sekä Jani Volanen, joka jatkossa myös ohjaa Q:n esityksiä teatterinjohtaja Antti Hietalan ohella.

Ei kommentteja

Vakiot

Yhden ihmisen mielipide – osa 2/2

Aloitin edellisessä kolumnissani (Teatteri&Tanssi 1/2012) pohdinnan kriitikon vastuusta. Looginen seuraava askel voisi olla vastaväite: kriitikko ei ole vastuussa teatterintekijöille vaan lukijoille. Lähdetään siis siitä.

Ei kommentteja

Arviot

Katsoja saa katsella

Tanssin tuomisessa yleisön lähelle onnistutaan kerrankin hienosti ja luontevin keinoin galleriatilaksi muutetussa Helsingin kaupunginteatterin Elsassa.

Ei kommentteja

Arviot

Homo lupus antaa sapiensille turpiin

Paluu Leea Klemolan luoman Jessika Timmerbackan elämään on hykerryttävä, provokatiivinen ja liikuttavakin. Klemolan uutuusnäytelmä Jessikan pentu on kompakti teatraalinen metsäretki, jossa nimihenkilö haluaa eksyä luontoon ja löytää eläimen itsessään.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Teatteri&Tanssi-lehden julkkarit Korjaamolla

Hyvä alku lehdelle!

Ei kommentteja