Arviot

Arviot 1/2014

Lue kaikki arviot Teatteri&Tanssi-lehdestä 1/2014.

Ei kommentteja

Kuningas kuolee

Kello käy näyttämön tekstityslaitteessa. Digitaalinäytön ajanotto lähtee 1 tunnista 40 minuutista ja vähenee vääjäämättä kohti nollaa. Aika hupenee sekä näytelmän päähenkilöltä, kuolevalta kuninkaalta, että esitykseltä – ja viimein koko maapallolta.

Ei kommentteja

Kun kyyhkyset katosivat

Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat -romaanin teatteriversio on kirjailijan itsensä dramatisoima. Toimivasti visualisoitua ja valaistua sekä ihastuttavan moni-ilmeisin äänin ja musiikkitulkinnoin varustettua esitystä katsoessa harmittaa, ettei siihen ole saatu luontevaa näkökulmaa.

Ei kommentteja

Bella Figura

Kansallisbaletin kolmen teoksen kokonaisuus Bella Figura on lähes täysosuma. Tunnelma heilahtelee rajusti, mutta koko ajan nautitaan kehosta, sen muodoista ja liikkeistä.

Ei kommentteja

Verkossa

Verkossa-draaman kutoja Gunilla Hemming suosittelee käsiohjelmassa medialle psykoanalyytikon sohvaa, jotta selviäisi, miksi toimittajat kiihkeästi vihaavat ristiriitaista Julian Assangea. Miksi valkoinen tukka ja luonneviat kiinnostavat niin kovin, mutta demokratiavaje tai läpinäkyvyyden vaatimus ei?

Ei kommentteja