Arviot

Tragedia toiminnan esittämisenä

Timo Heinonen, Arto Kivimäki, Kalle Korhonen, Tua Korhonen, Heta Reitala, Aristoteles: Aristoteleen runousoppi. Opas aloittelijoille ja edistyneille. Teos 2012.

Ei kommentteja

Unten ja naamioiden kiehtova vyyhti

Yhden avaimen Turun kaupunginteatterin tuoreeseen Aavesonaattiin tarjoaa sveitsiläisen Arnold Böcklinin klassinen maalaus Kuoleman saari, joka innoitti August Strindbergin kolmatta kamarinäytelmää. Böcklinin symbolismi johdattelee pitkälle arkikokemuksen rajojen yli. Siinä kairaudutaan unen ja valveen väliin, itseään ja tietoisuuttaan etsivän ihmisen oikullisiin pohdintoihin.

Ei kommentteja

Kuoleman puhutteleva katse

Susanna Leinosen ja Jouka Valkaman nykytanssiteos Romeo & Julia on pätevä päivitys William Shakespearen maailmankuulusta rakkaustarinasta ja Sergei Prokofjevin sävellyksestä. Fragmentaarisista viitteistä tragediaan edetään kuitenkin omille kekseliäille urille heti alkumetreillä.

Ei kommentteja

Arkiset tappajat

Kari Heiskasen Helsingin kaupunginteatteriin ohjaama Hamlet on tyly väkivaltatarina, jonka kulissina ei ole häivääkään Elsinoren linnasta. Tapahtumat sijoittuvat kolhon kerrostalon äärelle, olkoon se vaikka virasto tai hotelli, joissa valtapelejä nykyisin käydään.

Ei kommentteja

Arviot 1/2013

Lue kaikki arviot Teatteri&Tanssi-lehdestä 1/2013.

Ei kommentteja