Artikkelit

Mitä on koreografia? Mikä on tanssia?

Määrittele koreografia. Määrittele tanssi.

1 kommentti

Hullun on ikävä yksin

Kuopion kaupunginteatteria viimeiset kahdeksan vuotta johtanut Lasse Lindeman on samassa tilanteessa kuin Tampereen Työväen Teatterista lähtevä Riku Suokas. Lindemanin työtä jatkaa ensi elokuussa Pekka Laasonen.

Ei kommentteja

Taideyliopisto voisi laajentua

Taideyliopiston rehtorin Tiina Rosenbergin mielestä oli korkea aika saada taidekorkeakoulut hallinnollisesti yhteen, koska maailmalta löytyy kannustavia esimerkkejä yhdistelmämuotoisista taideakatemioista.

Ei kommentteja

Luolamies hurmoksen takana

Riku Suokas kasvatti Tampereen Työväen Teatterista mammutin. Nyt hän jättää talon, joka tarvitsee jatkossa kaksi johtajaa. Millaista meno on Suokkaan kelkassa?

Ei kommentteja

Festivaalit uuden ytimessä

Miten teatterin ja tanssin hämärtyvät rajat näkyvät festivaaleilla?
Marja Silde ja Raisa Rauhamaa arvioivat Baltic Circlen ja Liikkeellä marraskuussa ohjelmistoja.

Ei kommentteja

Helppo demokratia ja hankala todellisuus

Filosofian tohtori, tietokirjailija sekä filosofisen niin & näin -aikakauslehden toimittaja Ville Lähde pohtii, miten demokratia voi ilmetä taiteessa ja kertoo, mitä ”kansa tietää” itse asiassa tarkoittaa.

2 kommenttia

Vaganova – venäläisen baletin ihme

Agrippina Vaganova on yksi klassisen baletin suurista kehittäjistä. Hänen nimeään kantava baletinopetuksen metodi on tehnyt venäläisestä baletista käsitteen , mutta oppeja on jaettu säästeliäästi. Nyt hänen akatemiansa on tehnyt yllättävän maihinnousun Itä-Suomeen.

Ei kommentteja

Artikkelit 1/2013

Lue kaikki artikkelit Teatteri&Tanssi-lehdestä 1/2013.

1 kommentti