Artikkelit

Artikkelit 1/2012

Kaikki artikkelit Teatteri&Tanssi-lehdessä 1/2012.

Ei kommentteja

Jos työ on meri…

Kati Outisen rooleista on kirjoitettu paljon, mutta näyttelijästä itsestään ei tiedetä paljoakaan. Miten hän kokee työnsä elokuvissa, teatterissa ja opettajana?

Ei kommentteja

Vapaille vyöhykkeille

Taide-instituutioiden toimintamallit ovat isossa myllerryksessä. Eikö esitysten tuottaminen enää riitä?

Ei kommentteja

Aika loppuu

Oopperassa rakennetaan atomipommia, teatterissa haetaan kuolemattomuutta ja tuhotaan omaa perhettä, tanssiteoksessa tanssitaan viimeistä kertaa ennen kuin maailma loppuu. Kolmesta teoksesta on luettavissa väite, että yksityisen tai yhteisen maailmanlopun äärellä ihminen löytää jotain kauan etsimäänsä.

Ei kommentteja

Pitääkö taiteilijalla olla sanoma?

Mitä kysymyksiin vastasivat teatteriohjaaja-esitystaiteilija-teatterinjohtaja Vihtori Rämä, tanssitaiteilija Jyrki Karttunen, ohjaaja Milja Sarkola, esitystaiteilija Janne Saarakkala ja käsikirjoittaja-ohjaaja- näyttelijä Tiina Lymi.

Ei kommentteja

Epätyypillisessä työsuhteessa

Kirjailija Laura Gustafsson toipuu Finlandia-julkisuudesta, saa inspiraatiota ikkunanäkymästä ja kirjoittaa eroottista trilleriä.

Ei kommentteja

Tanssija, joka nousi ilmaan

Sanna Silvennoinen on Circo Aereossa toimiva sirkustaiteilija, jonka erikoisalaa on ilma-akrobatia. Hän aloitti uransa tanssijana ja on tullut tunnetuksi koreografisista, liikkeen ja musiikin yhdistävistä esityksistään.

Ei kommentteja

Miksi Tennessee Williams?

Pasi Lampela on ohjannut Tennessee Williamsin Viettelyksen vaunun Tampereen Työväen Teatteriin, jonka ohjelmistossa se on tänä keväänä. Lampela avaa tekstissään, mikä modernissa klassikossa häntä kiehtoo.

Ei kommentteja