Teatteri & Tanssi & Sirkus

Lehti 6-7 on ilmestynyt – anna meille palautetta lehdestä klikkaamalla TÄSTÄ!

Koko maan esityskalenteri

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti tarjoaa nyt ainoana Suomessa koko maan esityskalenterin ensi-iltoineen.

Oletko menossa Itä-Suomeen, Pohjanmaalle tai vaikkapa pääkaupunkiseudulle? Katso mitä sillä alueella tarjotaan.

Esityskalenterissa teatterin, tanssin, sirkuksen ja oopperan toimijat ilmoittavat esityksistään. Kalenteri päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa, aina lehden uuden numeron ilmestyttyä.

Ilmoitukset esityskalenteriin riitta.mattila@teatteritanssi.fi. Painetussa lehdessä hinta 2,5 €/palstamillimetri + alv.

Artikkelit

Mitä on miesohjaajuus, Masi Eskolin?

Patsastelua vai kuvankaatoa?

Nykyteatteria ohjannut ja ensi vuonna Rovaniemen Teatterin johdossa aloittava Masi Eskolin väittää, että miesohjaaja vihaa rakenteita, mutta samalla rakentaa niitä lisää. Esitystaiteilija Pilvi Porkola pistää Eskolinin tilille miesohjaajan myytistä.

Ei kommentteja

Artikkelit

Teatterikuva valottuu

Onko esitys kuvauksellinen kohde? Millaisia haasteita teatteriesitys tarjoaa valokuvaajalle? Kuinka kuvaus kannattaa toteuttaa ja mitä teatterin markkinointi odottaa kuvilta?

Ei kommentteja

Artikkelit

Terveiset naapurista

Viron tämän vuoden valtavirtateatterin aiheet ovat vakavia. Alkoholismia ja muita ilmiöitä tarkastellaan inhimilliseltä kannalta ihmetellen. Kriitikko Outi Lahtinen tutki Tarton festivaalien tarjonnan.

Ei kommentteja

Artikkelit

Nukketeatteria meillä ja muualla

Nukketeatterin huiput häikäisivät Barentsin nukketeatterifestivaalilla Oulussa. Puolassa taas nukketeatteri on kuningaslaji, jonka kohtelusta meillä voisi ottaa mallia.

Ei kommentteja

Artikkelit

Ei pelkkä pyllistävä piika!

Nuorten naisnäyttelijöiden roolitko kapeita, miesten kautta nähtyjä? Mitä vielä!

Teatteri-lehti löysi syksyn esityksistä kolme valoisaa, repäisevää roolityötä. Viime keväänä valmistuneet näyttelijät Ulla Raitio, Ilona Pukkila ja Armi Toivanen kertovat ensimmäisistä rooleistaan ammattinäyttelijöinä.

Ei kommentteja

Vakiot

Pitkät jäähyväiset

Viime viikot olen käyttänyt aikani lukemalla vuosien takaisia kuntoselvityksiä, saneeraussuunnitelmia ja kustannusarvioita Lappeenrannan teatteritalon mahdollisesta saneerauksesta.

Ei kommentteja

Arviot

Raivoa viihteestä ja viihtymättömyydestä

Espoon Kaupunginteatterin Raivokabaree alkaa hillittömällä potpurilla maailman vetävimpiä musikaaliklassikoita. Willkommen eli tervetuloa kabareehen, Tykätään olla Ameriikassa, Maria ja Tony – ja aina välillä blondi huitelee läpi näyttämön riemuiten siitä, että vuoret ovat elossa musiikin äänen voimalla. Kabareen käynnistys kertoo sekä asenteesta että taidosta: tänne ei ole tultu jauhamaan kuluneita, mutta helmistä otetaan ensi-iskulla irti niiden hyvä tunnelma.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Tilaushinnat muuttuvat vuonna 2010

Teatteri-lehden tilaushinnat muuttuvat 1.1.2010 alkaen. Uudet hinnat ovat: vuosikerta 52 €, kestotilaus 47 €, opiskelijatilaus 37 € ja jäsenhinta 36 €.

Ei kommentteja